В світ виходить академічне видання про музичне мистецтво Закарпаття

admin 11.08.2017 07:37 ПОДІЇ

Вперше в історії Закарпаття у вересні 2017 р. виходить у світ 1-й том 9-томного академічного видання „Музика Срібної Землі”, приурочений до 25-річчя творчої діяльності Закарпатської організації Національної спілки композиторів України.


Видання складатиметься з 9 томів за принципом жанрового поділу: твори для дітей та юнацтва (1 том), вокальні твори (2 томи), хорові твори (2 томи), камерно-інструментальні твори (2 томи), симфонічні твори (2 томи), та включатиме кращі, в т.ч. не надруковані, твори закарпатських композиторів ХIХ-ХХ століття – К.Матезонського, Й.Бокшая, Е.Талапковича, Д.Задора, М.Кречка, М.Попенка, І.Мартона, М.Кобулея, В.Гайдука, В.Волонтира, В.Теличка, В.Янцо, Р.Меденці.


Авторів збірки підтримують управління культури Закарпатської області, управління культури Ужгородської міської ради, але для повноцінного якісного друку та мінімальної оплати складної нотної коректури, художнього оформлення та редагування видання коштів недостатньо. Дефіцит фінансування багатотомного академічного видання „Музика Срібної Землі” становить близько тридцяти тисяч (30000) грн. Тому упорядники видання, громадське об’єднання ТО „Маестро” та Закарпатська організація Національної спілки композиторів України звертаються до підприємців, керівників, меценатів і просто небайдужих до культури Закарпаття людей з проханням про фінансову підтримку.

Під відповідним зверненням до тих, кому небайдужі духовність і культура нашого краю, збереження і розвиток професійного музичного мистецтва, звернулися голова ГО ТО „Маестро” В.С.Бедзир, директор музичних програм   ГО ТО „Маестро” Є.І.Мацола та   голова ЗО НСКУ, засл. діяч мистецтв України, лауреат премії ім. Д.Задора В.Ф.Теличко.

Кошти можна перевести на р/р 26009000015305 в Укрексімбанку м. Ужгорода, МФО 322313, код 22114773, Закарпатському осередку НСКУ, «Благодійна допомога виданню „Музика Срібної Землі”».

Конт. тел: 066-1324164, Мацола Є.І.

http://ua.korzonews.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат