Ужгородець став дійсним членом Української академії наук

admin 13.07.2017 09:43 ПОДІЇ

Ректора УжНУ, доктора медичних наук, професора Володимира Смоланку обрано дійсним членом (академіком) Української академії наук.


Ректора Ужгородського національного університету, доктора медичних наук, професора Володимира Смоланка та професора Івано-Франківського національного медичного університету Ростислава Ступницького обрано дійсними членами (академіками) Української академії наук.

Про це Leopolis.news розповіли у прес-службі Української академії наук.

Зокрема, 11 липня президент Української академії наук, д. т. н., лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Олексій Оніпко у Києві вручив номінантам відповідні дипломи. Він щиро привітав колег та висловив впевненість, що об’єднання вчених та спеціалістів, зокрема,   вищої школи, сприятиме впровадженню в Україні інновацій у різних галузях громадського життя.

Львів’янин Ростислав Ступницький подякував за високу честь, а також наголосив, що концентрація інтелектуальних ресурсів нині конче потрібна, бо сильна наука сьогодні – це запорука технологічного ривка завтрашнього дня.

Додамо, що Українська академія наук об’єднує вчених і виробників із різних галузей народного господарства, налічує понад 500 дійсних членів та членів-кореспондентів, 20 почесних членів, 50 іноземних членів.

Налагоджено наукові зв’язки з академіями зарубіжних країн, як-от США, Італія, Польща, Південна Корея, Росія, Казахстан, Грузія та інші.

Leopolis.news

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат