Угорщина призупиняє застосування правил ЄС на кордонах

admin 11.05.2017 13:33 ПОДІЇ

Уряд Угорщини тимчасово призупиняє застосування правил ЄС про систематичні перевірки на своїх кордонах. Про це повідомив Карой Контрат, заступник парламентського комітету Міністерства внутрішніх справ країни.


За словами Контрата, через застосування нових правил в деяких областях виникли довгі черги на пунктах перетину кордону, і є побоювання, що час очікування у літній пероід суттєво зросте.

Урядовець зазначив, що уряд Угорщини вважає за необхідне тимчасово призупинити систематичні заходи прикордонного контролю – відповідне рішення з цього питання буде найближчим часом опубліковано у офіційному бюлетені – і замість цього вводить цільовий прикордонний контроль.

— Угорщина з самого початку (застосування нових правил ЄС. – ред.) мала сумніви щодо цього закону та його втілення на практиці, що й підтвердилося ускладненнями за останні тижні, – сказав Контрат.

Він зазначив, що Брюссель має, у першу чергу, звернути свою увагу на те, аби зупинити нелегальних мігрантів та займатися контролем і пошуком терористів. При цьому, це не має стосуватися такого важливого досягнення як вільне пересування громадян ЄС в межах Шенгенської зони.

Нагадаємо, що Рада Європейського союзу на початку квітня ввела нові правила перетину кордонів Шенгену – обов’язкові систематичні прикордонні перевірки, відповідно до яких мають суворо перевірятися як громадяни ЄС, так і громадяни третіх країн. У постанові йдеться, що державам-членам дозволено не проводити систематичні перевірки на кордонах, при умові, що послаблення контролю не викликатиме небезпеки.

http://trubyna.org.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат