До відома роботодавців Закарпаття: інспектори праці можуть прийти без попередження

admin 01.05.2017 20:57 ПОДІЇ

Інспектори праці зможуть без попередження перевіряти роботодавців на предмет неоформлених працівників.


Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю було ухвалено на засіданні Кабміну 26 квітня.
Порядок визначає ефективний механізм виявлення неоформлених працівників, що є черговим кроком уряду в боротьбі за легалізацію доходів громадян та з недобросовісними підприємцями, - прокоментували розпорядження в Секретаріаті Кабміна.
Інспектори праці за наявності службового посвідчення безперешкодно, без попереднього повідомлення мають право на інспекційні відвідування з питань виявлення неоформлених трудових відносин, в рамках яких можуть проходити в будь-які приміщення, в яких використовується наймана праця; знайомитися з будь-якими документами, ведення яких передбачено законодавством про працю; наодинці або в присутності свідків ставити керівника та/або співробітників об'єкту відвідування питання, що стосуються законодавства про працю, отримувати із зазначених питань усні та/або письмові пояснення.
При наявності ознак кримінального правопорушення чи створення загрози безпеки інспектора праці залучати працівників правоохоронних органів.

http://mukachevo.today/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат