В Ужгороді провели в останню путь українського воїна Давида Гамсахурдію

admin 12.10.2016 22:43 ПОДІЇ

12 жовтня 2016 року, в Ужгороді попрощалися із загиблим в АТО військовослужбовцем 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади Давидом Михайловичем Гамсахурдієм, який загинув від отриманих тяжких поранень під час обстрілу шахти «Бутівка» на Донеччині.


Провести в останню путь полеглого українського воїна і героя Давида Гамсахурдію, біля Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру, прийшли єпископи та духовенство Карпатської та Закарпатської єпархій Української Автокефальної Православної Церкви, Мукачівської греко-католицької єпархії, представники Закарпатської обласної державної адміністрації, Закарпатської обласної ради, Ужгородської міської ради, Закарпатського обласного і Ужгородського об’єднаного міськрайонного військового комісаріату, 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади, студентська і патріотично налаштована молодь та небайдужі ужгородці.

Духовенство Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви на чолі з керуючим єпархією Преосвященнійшим Віктором (Бедь), єпископом Мукачівським і Карпатським у співслужінні Преосвященнійшого Кирила (Михайлюка), єпископа Ужгородського і Закарпатського, керуючого Закарпатською єпархією УАПЦ,   Преосвященнійшого Ніла (Лущака), єпископа-помічника та духовенства Мукачівської греко-католицької єпархії відслужили чин поховання за українським героєм-воїном Давидом Михайловичем Гамсахурдієм. У своїх молитвах духовенство просило у Господа Бога прощення всіх провин, допущених з власної волі чи під примусом небіжчиком, дарування його душі вічного спокою та життя у піднебессі.

Преосвященнійший владика Віктор (Бедь) у своєму архіпастирському слові висловив глибокі співчуття рідним та близьким покійного, подякував мамі героя за належне виховання сина та зазначив що вона сьогодні є прообразом Божої Матері, яка стояла перед розп’яттям Господа нашого Ісуса Христа заради спасіння всього світу. Також владика Віктор наголосив на важливості кожного християнина і громадянина бути готовим, за Заповідями Божими, у час війни та панування зла, стати на захист своїх рідних, своєї нації, своєї Богом даної земної Вітчизни і держави України, а також своєї прабатьківської Української Церкви.

З архіпастирським словом до присутніх також звернувся і Преосвященнійший владика Ніл (Лущак).

Після відслуження чину поховання керуючий Карпатською єпархією УАПЦ Преосвященнійший єпсикоп Вікто (Бедь) вручив матері Давида посмертну церковну нагороду воїну-герою – медаль святого рівноапостольного князя Київського Володимира І ступеня.

Труну із тілом загиблого воїна-героя пронесли центральними вулицями міста. Поховали Давида Гамсахурдію на Пагорбі Слави, цвинтаря   «Кальварія», з усіма військовими почестями. Завершення чину поховання Давида Гамсахурдія на цвинтарів відслужили Преосвященнійший єпископ Кирило (Михайлюк) та Преосвященнійший єпископ Віктор (Бедь) у співслужінні духовенства Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви.

Після завершення чину поховання до присутніх на цвинтарі із архіпастирським словом звернувся Преосвященнійший єпископ Кирило (Михайлюк), а також виступили підполковник Микола Журавльов, військовий комісар Ужгородського об’єднаного військового комісаріату та підполковник Олег Поламарчук, командир військового батальйону в якому служив Давид Гамсахурдія.

Богослужіння супроводжувалось церковним співом під керівництвом регента кафедрального храму апостола українського в м. Ужгороді Карпатської єпархії УАПЦ читця Юрія Ропонича

Нагадаємо, 26-річний український воїн Давид Михайлович Гамсахурдія, уродженець і виходець із Грузії, отримав тяжкі поранення під час обстрілу шахти «Бутівка» на Донеччині у вересні цього року. За його життя боролися лікарі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Івана Мечникова, однак через отримані травми український військовий 8 жовтня помер.

Батько Михайло і мама Тетяна з сином Давидом, колись втекли з охопленої війною Грузії і Україна, зокрема Закарпаття, стали для сім’ї Гамсахурдія другою домівкою та Вітчизною. Поселилась родина в селі Анталовці під Ужгородом. Коли московський окупант розпочав військову агресію проти України, Давид вирішив із зброєю в руках стати на захист своєї честі, честі своєї сім’ї та нової його Вітчизни. Добровольцем поступив на військову службу до Збройних Сил України. Давид Гамсахурдія ніс службу у складі 128 окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади на Сході України.

За словами заступника командира роботи з особовим складом 15 гірсько–піхотного окремого батальойну Вадима Ворони, Давид Гамсахурдія загинув як герой – захищаючи український народ і Україну.

Вічна пам’ять і блаженний спочинок полеглим Героям за національну і державну незалежність України.

Прес-служба Карпатської єпархії УАПЦ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат