Москаль повідомив про початок судової процедури повернення Музею лісу й сплаву на баланс Мінекології

23.09.2016 16:55 ПОДІЇ

Унікальний Музей лісу і сплаву на Чорній ріці в Міжгірському районі досі перебуває на балансі Закарпатської обласної ради. Про це свідчить виписка з Реєстру прав власності на нерухоме майно.

— У 2008 році обласна рада під керівництвом Балог із грубим порушенням законодавства відібрала цей унікальний об’єкт від Міністерства екології та природних ресурсів і створила на його базі комунальне підприємство, — зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. — Робилося це під цинічними гаслами «порятунку музею» тільки для того, щоб приватизувати його, вкравши від держави. Відтоді єдиний у Європі Музей лісу і сплаву руйнується, а коштів на його відновлення ні в обласної, ні тим паче в Міжгірської районної ради немає.

Минулого місяця під час візиту на Закарпаття міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака ми домовилися, що Мінекології за кошти Європейського Союзу візьметься за реконструкцію музею, однак тільки після повернення його на баланс міністерства. Процедура повернення вже почата, ми підготували й направили до суду адміністративний позов про визнання недійсним рішення Закарпатської обласної ради № 514 від 12 березня 2008 року про передачу Музею лісу і сплаву в урочищі «Чорна ріка» Міжгірського району та об’єктів інфраструктури озера Синевир Фондові комунального майна Закарпатської області, — запевнив голова Закарпатської ОДА.

Більше про перипетії навколо музею читайте у статті Відновити найунікальніший музей Європи в Закарпатті заважає політика.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат