Чоп ввів надзвичайну ситуацію через неякісну воду

РІО 21.09.2016 15:48 ПОДІЇ

14 вересня відбулося позачергове засідання 14-ї сесії Чопської міської ради VII скликання. Депутати затвердили проект щодо введення в Чопі режиму надзвичайної ситуації регіонального рівня. Причина — перебої у водопостачанні та забрудненість води хвороботворними бактеріями.

Загалом таке рішення спричинене багаторічною проблемою забезпечення населення водою. Останньою краплею став інцидент минулих вихідних, коли в місті водопостачання припинилося на понад 30 годин.

Суттєво на ситуацію вплинули і бездіяльність керівництва ВП “Ужгородська дистанція водопостачання” під час аварій на Латорицькій НФС, її небажання проводити будь-яке оновлення застарілого устаткування та заміну мережі, що дозволило би зменшити кількість поломок і проривів.

Також у проекті рішення, опублікованого на сайті Чопської міської ради, вказане рішення міськради про   звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, Закарпатської обласної ради з проханням надати додаткове фінансування робіт із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Чоп просить вищевказані органи розглянути питання та передбачити в Державному та обласному бюджетах кошти на реконструкцію незавершеного будівництва водозабору міста Чоп на підземних свердловинах відповідно до міської цільової програми «Питна вода 2006—2020 роки».

Крім того, влада Чопа звертається до Міністерства інфраструктури України та Виробничого структурного підрозділу “Ужгородська дистанція водопостачання Регіональної філії “Львівська залізниця” ПАТ Українська залізниця» з ініціативою щодо   передачі до комунальної власності територіальної громади міста Чоп в особі Чопської міської ради системи водозабезпечення міста Чоп.

РІО

ТЕГИ : чоп

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат