Три тисячі закарпатців призвали в армію

admin 24.06.2016 11:14 ПОДІЇ

Протягом шести хвиль мобілізацій в армію призвали три тисячі закарпатців.

На Закарпатті завершується черговий призов на строкову службу, військові комісаріати продовжують відбір кандидатів та прийняття на службу за контрактом.

Про це під час брифінгу в прес-центрі ОДА повідомив військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату Богдан Череміський. Крім того військові комісаріати у районах та містах виконують завдання з підготовки до наступної черги часткової мобілізації – оповіщення військовозобов’язаних, уточнення облікових даних, з’ясування кількості та стану наявної техніки. «Про проведення мобілізаційної хвилі наразі не йдеться, - наголосив полковник, - позиція керівництва держави та оборонного відомства поповнювати армію військовослужбовцями-контрактниками. Цьогоріч в області контракт на службу в армії підписали 282 закарпатців», - додав він.
Закарпаття отримало завдання призвати на строкову службу протягом травня червня три сотні юнаків. Це завдання в області виконали майже стовідсотково, поповнивши лави Збройних Сил, Державної прикордонної служби, Національної гвардії.

Про соціальне забезпечення закарпатців, звільнених з військової служби та членів їх сімей розповів заступник військового комісара Петро Марко. За його словами, протягом шести хвиль мобілізації служити призвали 3 тисячі закарпатців. На обліку у   військових комісаріатах знаходяться півтори тисячі учасників бойових дій. «Всього загиблих військовослужбовців – 80, - зазначив він. - З них 69 служили у Збройних Силах, 5 - прикордонники та 6 – члени добровольчих батальйонів. Встановлені 38 пенсій по інвалідності для демобілізованих учасників АТО».

У Закарпатському обласному військовому комісаріаті, як і в інших регіонах країни, нині діє комісія по встановленню статусу учасника бойових дій демобілізованим вйськовосужбовцям, які з тих чи інших причин не отримали цей статус під час служби і військових частинах. Тут прийняли 177 заяв закарпатців, 164 з яких статус отримали. Решта матеріалів знаходяться на доопрацюванні.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : армія

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат