Прокурор запевнив, що протизаконно знімати   з поїздів військовозобов’язаних

Евеліна Гурницька 03.07.2015 15:44 ПОДІЇ

А також висловився про «Корону», інцидент
у прокуратурі та напад на журналістів.


Прокурор Закарпатської області Володимир Янко цього тижня звітував про результати роботи відомства за перше півріччя, а також більш конкретно розповідав щодо окремих випадків, про які запитували журналісти. Зокрема Янко підтвердив факт, що минулої суботи до приміщення Закарпатської обласної прокуратури зайшов раніше тричі судимий ужгородець, який нецензурно кричав щодо працівників міліції, а також лезом порізав собі руку. За його словами, чоловік   прийшов, аби висловити своє невдоволення міліцією. Передісторія така, що 25 травня цього року ужгородець пограбував жінку, а з аптеки відкрито виніс пристрій для вимірювання рівня цукру, за ним бігла продавщиця. Судом вирішено утримувати підозрюваного під вартою, йому оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Також на брифінгу йшлося про ухилення від мобілізації місцевих чоловіків. Спікер зазначив, що наразі в області є 25 справ про ухилення від мобілізації, частина з яких уже розглянута, є випадки і обмеження волі. Крім того, медійники цитували слова військового комісара Хустсько-Міжгірського військового комісаріату, мовляв, військовозобов’язаних зупинятимуть при перетині державного кордону та зніматимуть із транспортних засобів для вручення повісток. Янко назвав таку заяву військкома абсолютно безглуздою: «Є кодекс, який чітко передбачає, в яких випадках прикордонники мають право знімати з транспортних засобів осіб, які перетинають кордон, якщо вони скоїли злочини».

Також була прокоментована ситуація з нападом у центрі Ужгорода на журналістів закарпатського каналу «М-студіо». Медійники знімали фасад одного з магазинів на вулиці Корзо в центрі Ужгорода. Під час зйомки на них накинулися невідомі. На місце події викликали міліцію, але чоловіків, котрі втекли всередину магазину, вже не було. Прокурор сказав, що тут йдеться про ст. 171 (перешкоджання професійній журналістській   діяльності). Справа під контролем, однак самі журналісти вже заявляють, що не мають жодних претензій.

Також свої питання ставив голова Громадської ради при Ужгородській міськраді Олександр Пересоляк.

«Не все так класно, як ви говорите», — висловився Пересоляк у контексті продажу архітектурної пам’ятки місцевого значення «Корона» за заниженою вартістю 8,5 млн. грн.

Активіст питав про реакцію з боку прокуратури, а Янко нагадує, що наразі ведуться 2 провадження.

«Ви знаєте ситуацію з провадженням і не треба тут грати на публіку. Ви не виступаєте перед виборцями у виборчій кампанії, ви виступаєте перед прокурором області», — сказав Янко.

Він додав, що є справа щодо реконструкції, є дозвіл суду на доступ до документів, їх вилучення і аналіз, позаяк сама влада їх не дає. За словами Янка, слідчі будуть встановлювати винних посадовців Ужгородської міськ-ради щодо «Корони».

Евеліна Гурницька

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат