Скандал навколо ромів і «швидкої»: звинувачення, образи і агресія

admin 03.07.2015 15:35 ПОДІЇ

Цього тижня неабиякий скандал розгорівся в Ужгороді навколо лікарки швидкої допомоги і ромів. Жінку звинуватили в тому, що вона на виклик прибула нетвереза і відмовилася надавати допомогу маленькому хлопчикові.

Зокрема громадський активіст Мирослав Горват на своїй сторінці у Facebook написав: «Щойно став свідком та учасником дуже прикрої ситуації, яка трапилася в мікрорайоні Радванка в Ужгороді. О 20.03 мешканка вулиці Ужанської, 87 Мар’яна П. викликала телефоном швидку допомогу до свого сина Арона (дитині один рік), у якого була висока температура. «Швидка» приїхала за двадцять хвилин, але лікарка відмовлялася вийти з «швидкої» і зайти в хату оглянути хвору дитину. Біля машини зібралося багато людей, які спочатку не розуміли, чому лікарка відмовлялася вийти з машини і просила, щоб дитину винесли на вулицю. Як виявилося, вона просто не могла це фізично зробити, бо була п’яна! Я також підійшов і особисто говорив із цією лікаркою — вона справді була нетвереза і закривала двері авто зсередини. Сама ж лікарка, очевидно злякавшись, викликала наряд міліції».

Як згодом з’ясували журналісти крайових видань, працівниця «швидкої», медик із 35-річним стажем Леся Юліанівна, яка того дня виїхала на виклик, узагалі не вживає алкоголь за станом здоров’я. І того дня приймала заспокійливе, оскільки дізналася, що сина поранили на Сході. «Ми приїхали на Радванку через 5 хвилин після виклику. Під будинком уже стояв натовп людей, котрі почали хапати мене за куртку, тягти з машини. Баба з дитиною стояли на вулиці, тому ми запропонували оглянути дитину в машині й повезти її в лікарню. Так, виходити я побоялася, бо люди на вулиці поводилися агресивно, кричали, що я не можу забрати дитину в мами. Зі мною на виїзд приїхала молода студентка 20 років, вона так злякалася, що передати вам не можу! Роми заблокували «швидку», ми не могли поїхати геть, тому викликали міліцію. Винною в цій ситуації себе не вважаю — ніхто ж із медиків не бажає бути побитим. Як би там не було, дитину я до лікарні доправила. Може, і не потрібно було за показами, бо температури в неї високої не було, але дитина виглядала дуже запущеною, до того ж бабуся сказала, що вони не мають грошей на ліки», — розповіла Леся Юліанівна одному з видань.

Що стосується хлопчика, то йому поставили діагноз «бронхіт», найближчим часом його мають виписати з лікарні.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат