Четверо немовлят народилися в Ужгороді у Новорічну ніч

Людмила Федоришина, фото Я. Немеша 02.01.2015 15:14 ПОДІЇ

 

Першим на світ з'явився хлопчик.

Новорічна ніч у пологовому будинку цього разу була не надто «спекотною». Першим у новому році в Ужгороді з'явився на світ хлопчик. Про це кореспонденти «PÍO» довідалися під час традиційного візиту в Ужгородський міський пологовий будинок 1 січня. Загалом Новорічна ніч стала початком життя для двох хлопчиків і двох дівчаток. Перші пологи зафіксовані о 0.55 у першому родильному відділенні. Жінка з Рахова народила хлопчика вагою 1 200 г. Після кількагодинного затишшя перший дитячий плач пролунав у другому родильному відділенні. О 3.00 на світ з'явилася перша дівчинка вагою 3 кг. За нею народився хлопчик вагою 3150 г. І закрила четвірку народжених у Новорічну ніч — дівчинка вагою теж 3150 г. Поділитися своєю радістю з «РІО» погодилася одна з наймолодших породілль Новорічної ночі — 18-річна Світлана Готра з Ужгорода. За словами Світлани, це її перша дитина. Дівчинка народилася вранці, молода мама жартує — такий подарунок отримала від Діда Мороза на Новий рік. Немовля народилося завдовжки 51 см, вагою 3150 г. Світлана вже підготувала ім'я для донечки, каже, що буде Валерія. Підтримувала молоду породіллю її мама, жінка тішиться, що у перший день нового року стала бабусею.

У ході бесіди з'ясувався цікавий факт. Новорічну ніч Світлана зустріла у палаті разом із ще однією породіллею, ужгородкою Ольгою Бердар. Дівчина теж стала мамою вперше, щоправда, народила о 23.13 31 грудня минулого року. Ольга народила хлопчика вагою 3650 г завдовжки 51 см. Такий подарунок молода мама зробила своєму чоловікові Євгену на його День народження — 31 січня. Ольга розповіла, що чоловік брав із нею участь у пологах. Цікаво, що хлопчика молода сім'я вирішила назвати Валерієм. Таким чином в одній палаті перші дні свого життя зустріли новонароджені Валерій та Валерія. Хтозна, можливо, вони ще колись зустрінуться у дорослому віці, але це вже інша історія...

Що стосується статистичних даних, то загалом 2014 рік став рекордним за кількістю пологів, проведених в Ужгородському міському пологовому будинку. Так, за словами головного лікаря Ужгородського міського пологового будинку Руслана Федька, у 2014 році лікарі прийняли 4024 пологів. Це на сьогодні абсолютний рекорд. У 2013-му всього 7 пологів забракло, щоб подолати 4-тисяч-ний рубіж. Побити кількісний показник, новонароджених у Новорічну ніч 2014-го року, Ужгородському міському пологовому будинку не вдалося (нагадаємо, торік 1 січня на світ з'явилося троє хлопчиків і троє дівчат).

«РІО» зичить здоров'я і щастя маленьким закарпатцям, які народилися у Новорічну ніч 2015 року.

Людмила Федоришина, фото Я. Немеша

Коментарі :


03.01.2015 03:16 Я

Федоришина, для початку зверніться для офіційної інформації до адміністрації закладу. Федько був головним лікарем в 2010 році.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат