На Закарпатті люди мобілізовуються попри закриті військомати

admin 03.03.2014 13:21 ПОДІЇ

Незважаючи на те, що вчора секретар РНБО Андрій Парубій оголосив про загальнодержавну мобілізацію згідно рішення «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України», у окремих військоматах Закарпаття мобілізовуватися просто нема де…

Попри те, що в Ужгороді ще 2 березня до військомату з’явилося більше 100 чоловік, у третьому за величиною місті краю Хусті бажаючих захищати свою країну зустрів зачинений військомат. Тут військомат об’єднаний, працює з призовниками та військовиками з Хустського та між гірського районів. Тож чоловіки, котрі взяли з собою військові квитки, аби перевірити себе у списках військово-зобов’язаних, просто «поцілували двері» і пішли ні з чим.  
До слова, на народному віче біля Закарпатської ОДА, після загальнонаціональної заяви про мобілізацію 2 березня заступник військового комісара Закарпатського обласного військового комісаріату Петро Марко повідомив громаді, що на у краї не оголошуватимуть офіційну мобілізацію всіх військовозобов’язаних. Запрошуватимуть лише тих, хто служив і має військову спеціальність та добру підготовку. Пан Марко також розповів, що всі військові частини, які є на території Закарпаття, переведені у бойову готовність, отримали зброю і проводять відповідні заходи підготовки.
У той же час, до обласного військомату продовжують приходити як молоді люди, котрі ще не досягли призовного віку, так і старші люди, віком 50-57 років. Звертаються на віть ті молоді люди, котрі злісно ухилялися від служби у армії, мотивуючи свої вчинки тим, що раніше без них Збройні Сили могли обійтися, а зараз відчули, що як ніколи Україні потібна підтримка.

Павло БІЛЕЦЬКИЙ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат