Питання мобілізації в Закарпатті поки не на часі

rionews 02.03.2014 19:38 ПОДІЇ

Сьогодні в Ужгороді пройшло традиційне недільне віче. Зважаючи на останні події в Україні, перед громадою виступив заступник військового комісара в Закарпатській області з виховної роботи Петро Марко, який закликав закарпатців зберігати спокій.

«Сьогодні, стосовно Закарпатської області питання про мобілізацію не стоїть. Але військові частини і установи, які дислокуються на території Закарпатської області переведені в підвищену бойову готовність, отримали зброю та боєприпаси і проводять інші хазоди, які не розголошуються. Військові комісаріати Закарпатської області преведені у бойову готовність з метою перевірки: іде уточнення різних заходів, які ми маємо проводити", - зазначив П. Марко.

"Запевняю, незважаючи, що протягом певного часу українофоби керували збройними силами і всебічно намагалися привести їх у небоєготовний стан і щось їм таки вдалося, хочу запевнити, тих сил і засобів, які в нас є, того патріотизму генералів, офіцері і солдат є достатньо, щоб зупинити агресора. Ми цього не хочемо, але якщо ситуація буде змушувати, ми це зробимо", - прокоментував ситуацію заступник начальника обласного військкомату.

За словами військового, сьогодні без повідомленням під Ужгородським військкоматом зібралося близько 100 осіб, які виявили свою готовність захищати Україну. Деякі з хлопців прийшли вже навіть із речами. "Приходять навіть ті, хто свого часу відкупилися від армії. Основне пояснення - захищати рідну країну", - зазначив Петро Марко.

"Ми маємо бути спокійними. Хто виявляє бажання: приходить у військомат, записується і у разі необхідності ті люди будуть повідомлені в першу чергу.
Стосовно зброї, вона лише для тих, хто служить у Збройних силах України і тих, хто прийде в разі оголошення мобілізації".

rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат