Обласні депутати розпускатися не будуть

28.02.2014 12:41 ПОДІЇ

У середу обласні депутати зібралися на чергову сесію Закарпатської обласної ради. Зважаючи на ситуацію у країні, порядок денний складався з низки заяв та звернень закарпатських народних обранців до Верховної Ради України.


Очікуваним стало й одне з перших додатково внесене у порядок денний питання про саморозпуск обласної ради. Ініціював розгляд цього питання депутат Білецький. Його підтримали 58 депутатів із 82 присутніх (усього в облраді 106 депутатів). Зокрема депутат від КМКС Микола Ковач під час виступу стосовно питання саморозпуску ради зазначив: «Єдине вірне сьогодні рішення — саморозпуск ради». За його словами, попередні вибори в обласну раду були боротьбою ЄЦ та ПР. Коли депутати пройшли в раду — зійшлися на нічиїй, сформувавши коаліцію «Ледида—Балога», а тепер, на думку депутата Ковача, присутні депутати прагнуть переформатувати свою коаліцію на «Балога—Ледида», а це неправильно. На противагу цій думці звучали заклики депутатів не розпускатися, бо в області тоді не залишиться жодного легітимного органу. Деякі навіть почали лякати анархією та хаосом, якщо депутати підуть. Після тривалих обговорень депутати зійшлися на думці, що розглядати це питання необхідно останнім, і залишили його «на закуску». Однак, забігаючи наперед, зауважимо, після чималої кількості різного роду вмовлянь та звинувачень, які сипалися на адресу Білецького переважно з вуст голови облради Балоги, питання саморозпуску депутат відкликав. Загалом попри вигукування майже кожного депутата про готовність розпуститися ситуація більше нагадувала якийсь сценарій, а не позицію.  
Першим обласні депутати прийняли звернення до Верховної Ради з проханням пришвидшити роботу з підписання Угоди про асоціацію з ЄС та впровадження безвізового режиму. Це рішення підтримали 76 депутатів. У розрізі цього питання заступник голови облради Сербайло навіть запропонував створити представництво Закарпаття у Брюсселі, але для початку доручити розробку механізмів щодо втілення цієї ідеї відповідній комісії. Також на сесії депутати розглянули та погодили складання повноважень п’яти своїх колег. Таким чином, достроково припинили свої повноваження ЄЦівці Мурга та Яцканич, а також регіонали Закурений, Переста, Суліма. Закурений склав повноваження і з посади заступника голови Закарпатської ОДА. 71 голосом депутати Закарпатської облради заборонили діяльність ГО «Український вибір» Медведчука на території області. У рішенні також є прохання до обласних органів юстиції скасувати реєстрацію цієї організації.

Одним із додатково включених у порядок денний питань була вимога студентів-активістів звільнити ректора УжНУ Ващука. Закарпатські депутати підтримали звернення ініціативної групи УжНУ до МОН 81 депутатським голосом. Також депутати підтримали звернення до районних та селищних рад із проханням ліквідувати на території області залишки тоталітарного режиму. Мова йде про символіку, яка ще десь можливо збереглася в районах та селах, а також про назви вулиць.

Імпровізоване шоу під час засідання влаштував депутат Грицик, який на прохання 19-річного студента-активіста продемонструвати свій годинник, вибіг до студента, зняв годинник, сказав, що купив його в Києві за 700 грн., а після цього жбурнув зі всієї сили на підлогу.

Цей самий студент-активіст також запевнив представників ПР в обласній раді, що їм не вдасться перефарбуватися і ввійти до нового складу Закарпатської облради, й на завершення свого виступу відправив їх «на пенсію».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат