Невдале міліцейське   призначення

28.02.2014 12:37 ПОДІЇ

Новому головному міліціонерові області нагадали про справу Нагірного.

Цього тижня стало відомо прізвище наступника Варцаби, нового начальника УМВС України в Закарпатській області. Ним став начальник Хустського РВ УМВС Василь Турдай. Таке призначення одразу викликало негативну реакцію громадськості. Річ у тім, що спливла доволі неоднозначна інформація, що саме у відділку, який очолював у Хусті Турдай, працював зять Павла Нагірного, винного в жахливій смертельній ДТП на Хустщині, якого досі так і не вдалося притягнути до відповідальності. Нагірний, як відомо, перебуває в міжнародному розшуку. Нагадаємо, що справа Нагірного спричинила великий резонанс, адже тоді в ДТП з його вини загинула мати з дітьми. Сам Нагірний із місця події втік, а потім його знайшли в лікарні нібито в передсуїцидальному стані. Люди звинувачують Турдая у бездіяльності стосовно справи Нагірного та вимагають обрання нової, незаплямованої молодої людини.

Відтак у четвер, у день офіційного представлення начальника особовому складу, активісти ужгородського Євромайдану вимагали зустрічі з новим головним міліціонером. Попередньо той погодився на неї, але в підсумку плани змінилися. До громадськості вийшов заступник начальника УМВС України в Закарпатській області Сергій Ро­соха і повідомив, що Турдая нема на місці, він поїхав до Києва нібито узгоджувати своє призначення. У телефонному режимі Василь Турдай повідомив, що ніхто нікого призначати на посаду не буде, якщо громада не погоджуватиметься з кандидатурою. Також імовірний новий начальник обласного УМВС зазначив, що напише рапорт, якщо громада його не прийме. На запитання, коли він усе-таки вийде до громади, В. Турдай запевнив, що повідомить про це.

Активісти прийшли під стіни обласної міліції з плакатом, на якому були світлини зі страшної аварії за участі Нагірного на об’їзній дорозі Хуста та фотографії матері й дітей, які загинули внаслідок ДТП. Був серед представників громади і батько-вдівець, який залишився без сім’ї з вини Нагірного і який так нічого і не домігся з боку правоохоронців у цій справі. Згодом цей плакат повісили на будівлю міліції і пообіцяли, що він там висітиме до тих пір, поки винних не буде покарано.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат