Десант відомих дизайнерів дав надію для Надії

19.12.2014 15:44 ПОДІЇ

12 грудня у хустському готельно-ресторанному комплексі VIP відбувся показ моди, творчості та мистецтва «Fashion for Action». Десант відомих дизайнерів із Києва, Львова та Ужгорода приїхав у невеличке закарпатське містечко, аби завдяки своїй творчості дати надію на одужання хворій дівчині на ім’я Надія… Під час благодійного аукціону вдалося зібрати 41 450 грн. для штучного протеза. За кілька днів дівчина їде на операцію.  


Серед дизайнерів до Хуста приїхали кращий дизайнер чоловічого одягу за версією першої української премії у галузі моди Best Fashion Awаrds у 2013 році Артем Климчук із Києва, ніжна, витончена і водночас розкішна Лілія Дзундза зі Львова, ужгородка Роксолана Новак, ужгородське представництво торгової марки   «a.Tan» by Andre Tan. Спеціальною гостею заходу була редактор сайта українського глянцю «vogue» Віолетта Федорова. У несподіваній іпостасі виступила ведуча показу Лариса Липкань. Журналістка показала гостям колекцію прикрас, виконаних у техніці «Вишивка бісером». Одне з представлених кольє було виставлене на аукціон як лот і зібрало чималу суму.

Власне, продані лоти і благодійний внесок за квитки і стали основним джерелом збору коштів для Надії. Кожен дизайнер віддав на аукціон якусь річ. Крім того багато меценатів, спонсорів, майстрів хендмейду люб’язно погодилися підтримати акцію та надали як лоти свої вироби та цікаві пропозиції.

За вечір вдалося зібрати 41 450 грн. Усю суму цього ж вечора було передано Надії Гусак. 25-річна дівчина страждає на ревматоїдний артрит. З недугою вона бореться вже 15 років, але хвороба прогресує. За лікування Надії готова взятися українсько-швейцарська клініка в Чернівцях. Аби припинити страждання дівчини, потрібно замінити хворий суглоб на протез. Коштує він 8 тис. дол. Половину суми Надя назбирала. Залишалося 4 тисячі доларів.

«Через стрибки курсу валюти суми, якої ми сьогодні назбирали, недостатньо, але я обіцяю знайти додаткові кошти. Тож Надія ще цього року поїде на операцію, — каже організатор вечора Марина Лунченко. — Взагалі я дуже задоволена тим, як усе відбулося. Надзвичайно приємно було бачити, як люди попри власні справи і клопоти не відмовляли і охоче відгукувалися на пропозицію долучитися до організації. Дякую дизайнерам, усім дівчатам-моделям, хореографові Іштванові Федю, співакові Іванові Сяркевичу, фотографам, ведучим, гостям, які відвідали показ та брали активну участь у аукціоні».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат