Військкомат спростовує чутки про заплановане масове   «відловлювання» призовників на виборчих дільниц

23.10.2014 15:31 ПОДІЇ

Напередодні виборів на території Закарпатської області з метою зриву виборчого процесу знову активізувалися чутки про імовірні затримання військовозобов’язаних чоловіків та юнаків призовного віку на виборчих дільницях та примусового відправлення їх для проходження служби на Сході України.

Прес-група Закарпатського обласного військового комісаріату офіційно повідомляє, що на підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 4 квітня 2006 року, Указу Президента України від 14 жовтня 2013 року № 562/2013 «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу до внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та звільнення в запас військовослужбовців у 2014 році», а також Указу Президента України від 1 травня 2014 року № 447/2014 «Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави» з 1 жовтня 2014 року по 30 листопада 2014 року проводиться черговий призов громадян на строкову військову службу.

З 1 жовтня дійсно розпочали роботу районні та міські призовні комісії, на яких проводиться медичний огляд призовників із метою визначення їх придатності до проходження військової служби, уточнення облікових даних щодо їх права на отримання відстрочки від призову на строкову військову службу. Жодних відправлень для проходження строкової служби до лав ЗСУ наразі не проводилося та не проводиться. Більше того, обласний призовний збірний пункт не розгортався.

Також у повідомленні прес-групи Закарпатського ОВК зазначається: на сьогодні призов військовозобов’язаних за частковою мобілізацією не проводиться.

Кожен військовозобов’язаний   має право укласти контракт для проходження військової служби, в тому числі короткостроковий на особливий період не менше 1 місяця, що на сьогодні є єдиним можливим шляхом потрапити на військову службу.

Керівництво Закарпатського обласного військового комісаріату звертається до мешканців краю з проханням: у разі виявлення провокативних чуток або дій невідомих осіб, які компрометують військових у розрізі незаконного «відловлювання» призовників, негайно звертатися до правоохоронних органів.

Коментарі :


23.10.2014 15:52 kiril

Звездять.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат