Закарпатців просять прийти на вибори

admin 23.10.2014 13:19 ПОДІЇ

Звернення об’єднаної громадськості до виборців і всіх учасників парламентських виборів на Закарпатті

Шановні закарпатці!

Напередодні позачергових парламентських виборів 26 жовтня 2014 року як ніколи потрібне наше суспільне згуртування, яке не дало б у черговий раз знівелювати і вихолостити завоювання Революції Гідності та євромайданів по всій країні. Адже досі нинішньою українською владою вкрай мало зроблено задля виконання чи хоча б забезпечення реалізації головних завдань Революції Гідності: радикальної зміни самої системи і повного перезавантаження влади в країні; захисту незалежності, цілісності, суверенності та державності України від зазіхань антиукраїнських сил – сепаратистів, терористів і п’ятої колони всередині країни та агресивного сусіда Росії; подолання головного внутрішнього ворога – тотальної корупції, у т.ч. політичної і парламентської та урядової; забезпечення незворотніх і справжніх системних реформ в Україні.

Натомість фатальними і помилковими діями влади Україна без єдиного пострілу і без опору навесні втратила Крим, потім отримала на Сході справжню війну з величезними втратами наших воїнів і добровольців та жертвами, стражданнями і гуманітарною катастрофою для мільйонів мирних жителів. Нині на порозі зими країна перебуває на грані фінансової, економічної та енергетичної катастрофи.

Позачергові парламентські вибори декларувались як шанс зміцнити законодавчу гілку влади саме в напрямку реалізації завдань Революції Гідності і подолання глибокої системної кризи в державі. Але всупереч вимогам суспільства виборчий закон не був змінений, фактично ніхто з фігурантів злочинів проти учасників Революції Гідності й досі не покараний! Більше того, антиукраїнські сили в нинішньому парламенті та представники і прислужники олігархічно-кланової влади в центрі і регіонах, об’єднавшись у опозиційні блоки та відновивши чи перефарбувавши свої партії, сотнями пішли на нові парламентські вибори, отримавши замість покарання за злочинні голосування 16 січня і за «Харківські угоди» – шанс на контрреволюцію та уникнення від люстрації. І не просто пішли на вибори, але й кидають сотні мільйонів гривень на зухвало-масштабну й затратну виборчу рекламу, на підкуп виборців і членів виборчих дільниць та фальшування результатів виборів за вкрадені у народу гроші.

Такою гіркою є правда про нинішню передвиборчу ситуацію в Україні. Такою ж об’єднана громадськість краю побачила ситуацію і на Закарпатті, вперше в Україні з 7 по 17 жовтня здійснивши ініціативний проект публічних зустрічей з кандидатами – мажоритарниками в 6-ти містах – центрах виборчих округів області під брендом «Мандат громад Закарпаття – на реалізацію завдань Революції Гідності».

Задля незворотності і зміцнення процесу націєтворення в Україні, ініційованого Революцією Гідності, та реалізації хоча б частини з її головних завдань – повного перезавантаження влади в країні – звертаємось до всіх виборців, членів виборчих дільниць і спостерігачів, громадськості та представників прогресивних політичних партій і влад усіх рівнів, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів Закарпаття із закликами та пропозиціями таких рішучих дій:

1. Прийдімо на виборчі дільниці самі та переконаймо у необхідності голосування наших близьких, знайомих, друзів, колег по роботі і сусідів. Разом забезпечмо максимально можливу участь закарпатців у виборах 26 жовтня 2014р., чим суттєво знизимо вплив фальшування бюлетенів і підкупного голосування.

2. За лічені передвиборні дні стократ посильмо нашу громадянську і службову пильність за фактами підкупу виборців і використання адмінресурсу. Кожен такий факт фільмуймо й фіксуймо зі свідками та письмово сповіщаймо у правоохоронні органи і активістам Громадянського руху «Чесно» та Громадянській мережі «Опора» і особливо – в день голосування.

3. Забезпечмо разом максимально широке поширення інформації серед учасників виборчого процесу про зміну адміністративної на кримінальну відповідальність за підкуп виборців та інші грубі порушення виборчого законодавства.

4. Створімо напередодні і в день виборів атмосферу всенародного прагнення до справжньої європейської демократії та вільного волевиявлення, нетерпимості до будь-яких правопорушень як у процесі голосування, так і підрахунку його результатів. Задля цього активізуймо діяльність спостерігачів і медіа, забезпечмо посилений контроль з боку громадськості і правоохоронних органів за нормальною роботою виборчих дільниць і процесу голосування загалом.

Демократія, національні інтереси, безпека держави і громадян, завдання Революції Гідності – все ще під великою загрозою! Тому потрібні наші дії.

З усіх питань демократичного, вільного і неспотвореного волевиявлення та реагування на його порушення ви знайдете підтримку і допомогу у активістів і членів громадських організацій та коаліцій – підписантів цього звернення.

* Коаліція більше 50-ти ГО Закарпаття «За реформи та євроінтеграцію України» E-mail: zakarpatya@ukr.net; тел./факс: +38-031-2-61-60-71

* Клуб експертів УжНУ

E-mail: zakarpatya@ukr.net; моб. +38-050-611-33-15

* Громадський центр Закарпаття

(гаряча лінія Громадянської мережі «Опора»: +38-044-221-44-06 та +38-066-317-36-13)

* Об’єднання «Ужгородський конвент»

E-mail: pavlo.homonaj@gmail.com

* Громадські ради в районах і містах Закарпаття

(за зверненнями)

* Окремі громадські об’єднання в містах, селищах і селах Закарпаття

(за зверненнями)

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат