ОБСЄ визнала Росію окупантом України (ДОКУМЕНТ)

admin 15.08.2014 09:46 ПОДІЇ

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) сьогодні підтримала проект резолюції "Очевидне, грубе і невиправлене порушення гельсінкських принципів Російською Федерацією щодо України".

Документ, автором якого виступив американський сенатор Бенджамін Кардін, підтримали 92 делегати, проти проголосували - 30, утрималися - 27. Текст резолюції оприлюднений на сайті ОБСЄ (ст.19-22).

"ОБСЄ засуджує очевидне, грубе і невиправлене порушення гельсінкських принципів Російською Федерацією щодо України, в тому числі особливо кричуще порушення суверенітету і територіальної цілісності цієї країни; вважає такі дії, що включають військову агресію і різні форми примусу, спрямованими на утиск властивих суверенітету України прав в догоду власним інтересам Російської Федерації, неспровокованими і заснованими на абсолютно безпідставних припущеннях і приводах ", - сказано в документі.
Згідно резолюції, ОБСЄ заявляє "про тверду підтримку суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності України, як це визначено Конституцією країни і в її міжнародно-визнаних кордонах".
Організація також підтвердила право України на вступ або відмову від членства в міжнародних організаціях, бути чи не бути стороною двосторонніх або багатосторонніх договорів, включаючи право бути чи не бути стороною союзних договорів або дотримуватися нейтралітету. Крім того, резолюцією ОБСЄ визнала кримський псевдореферендум від 16 березня "нелегітимним і незаконним актом, результати якого не мають жодної юридичної сили".
"ОБСЄ закликає всі держави-​​учасники відмовлятися від визнання насильницької анексії Криму Російською Федерацією; закликає також всі держави-​​учасники до підтримки взаємоузгодженої і повністю обгрунтованої міжнародної реакції на дану кризу і приєднанню до неї", - йдеться в документі.
Організація закликала РФ припинити втручання в Україні "та привести свої дії у рамках відносин з Україною і з усіма державами-учасниками у відповідність з Гельсінським принципами".
Нагадаємо, в ніч на вівторок президент України Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення призупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.

http://texty.org.ua/

admin

Коментарі :


15.08.2014 09:49 Читач

Невипадково ж турист Путін ляпнув у Криму вчора, що хоче вийти з ОБСЄ


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат