На сміттєзвалище у с. Барвінок виділять 4 млн грн.

admin 26.03.2013 13:53 ПОДІЇ

Про це у вівторок, 26 березня, повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков після відвідання полігону для твердих побутових відходів поблизу с. Барвінок Ужгородського району.



Міністр разом із головою Закарпатської облдержадміністрації Олександром Ледидою, керівником Ужгородської РДА Віктором Ледідою, Ужгородським міським головою Віктором Погореловим оглянули стан виконання робіт з рекультивації сміттєзвалища.

Так, станом на 20 березня на полігоні облаштовано захисний шар екрану з мінеральних ґрунтів на 80 відсотків необхідного рівня покриття, встановлено дренажну каналізацію для відведення фільтрату та виконана пасивна дегазація. Залишилося виконати роботи з благоустрою (встановити огорожу, нагірну канаву, облаштувати постійні проїзди) та з будівництва ставка-накопичувача.

- Всього на роботи з рекультивації полігону було виділено понад 17 мільйонів гривень. 15 з них – з Державного фонду   охорони навколишнього природного середовища. Для завершення робіт на цьому об’єкті необхідно ще   близько 4 мільйонів гривень. У 2013 році Закарпаття ці гроші отримає, - запевнив Олег Проскуряков. – Після завершення І черги робіт з рекультивації,   друга частина полігону будя діяти ще близько року. А вже поруч на земельній ділянці ми розглядаємо можливість реалізації проекту з будівництва сучасного заводу з переробки сміття.

- Після завершення робіт з рекультивації будемо реалізовувати нові проекти утилізації сміття. Маю на увазі, будівництво та запуск сучасного підприємства з утилізації та переробки відходів, що відповідатиме усім європейським нормам. Усі подібні проекти проходять експертизу у Міністерстві екології. Тільки після погодження проектів ми можемо розпочинати роботи. Тож це підрприємвтво буде сучасним та, безумовно, безпечним для навколишнього середовища, - наголосив Олександр Ледида.

Довідково: Захоронення сміття, яке вивозиться з м.Ужгород та Ужгородського району, здійснюється на полігоні твердих побутових відходів (ТПВ), розташованому на землях Баранинської сільської ради поблизу с.Барвінок. На сьогодні здійснюється експлуатація трьох карт складування твердих побутових відходів та триває розробка четвертої.   Потужність полігону становить 7249,1 тис. куб.м. сміття в неущільненому стані. Протягом всього терміну експлуатації на полігон завезено та захоронено 3448,4 тис. куб.м.сміття. Щоденні обсяги сміття, що завозиться на полігон становлять в середньому 760 куб.м. (за даними 2012 року).

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат