Пункт пропуску Захонь пішов на ремонт

admin 25.03.2013 15:58 ПОДІЇ

Близько чотирьох місяців на пункті пропуску Заахонь триватиме реконструкція. Фінансує цей проект на 3\4 - Євросоюз, одну четверту доведеться заплатити Угорщину. Загальна вартість реконструкції складає 540 тис. євро.

Про це йшлося на міжнародній прес-конференції за участі Полц Аттіли, підполковника фінансової служби, регіональний генеральний директор та Бачкаі Йожефа, генерального консула, Генерального консульства Угорщини у м. Ужгород.

Змін зазнають місця роботи угорських митників. Їм установлять 17 нових кабінок, які комп’ютеризують та оснастять новими технічними засобами. Роботи на кордоні вже розпочали, при цьому не припиняючи основної діяльності на митниці. Заступник генерального директора північно-східного управління Національної податкової та митної служби підполковник Пийтер Мезо запевнив журналістів, що осучаснення пункту пропуску вплине і на його пропускну спроможність. Нині через перехід Чоп-Захонь щодня проїжджають 700-800 легковиків і 300 вантажівок. Через реконструкцію ці цифри зменшилися вдвічі.

У зв’язку з реконструкцією на пункті пропуску Чоп-Загонь, генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі звернувся до всіх подорожуючих з проханням взяти до уваги можливі незручності на кордоні, а для перетину україно-угорського кордону за можливості обрати інші чотири прикордонні переходи з Угорщиною. А це митні пункти Лужанка та Вілок (обидва працюють у цілодобову режимі) і Дзвінкове та Косино (що працюють з 9 до 17 та з 8 до 18 години за київським часом відповідно).

Також Йожеф Бачкаі додав, що на рівні України та ЄС погоджено відкриття на Закарпатті ще шести пунктів пропуску. Чотири з них між Україною та Угорщиною, по одному зі Словаччиною та Польщею, повідомляє zaholovok.com.ua.

admin


За матеріалами zaholovok.com.ua

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат