Угорці Закарпаття відзначили річницю революції

admin 19.03.2013 17:04 ПОДІЇ

Минулого тижня угорці всього світу відзначили своє національне свято – 165-ту річницю революції і визвольної боротьби 1848-1849 років. З нагоди свята й у Берегові відбулися багатолюдні урочистості, що організували міська рада та Демократична спілка угорців України.


На заході — на якому було представлено керівництво міста та району, угорського консульства, були представники громадських організацій та конфесій тощо — присутніх, зокрема, від імені керівництва міста вітав Золтан Бабяк, а від імені угорського консульства до них звернувся ведучий консул Ігнац Надь.

Звертаючись до учасників зібрання Іштван Гайдош зазначив, що угорській громаді сьогодні потрібно боротися не за збереження свої прав, а працювати над їх розширенням, що цій громаді сьогодні живеться краще, ніж за «помаранчевий» період, адже нове керівництво держави позитивно ставиться до національних меншин. На думку голови ДСУУ про це свідчить і новий закон про мови, його листування з урядом, профільними міністерствами стосовно питань втілення у життя положень цього закону. Народний депутат висловив сподівання, що успішно реалізується і європейський курс України, внаслідок якого наша держава стане учасником європейської спільноти.

Вітала учасників свята і Зіта Гурмаі (на фото). Угорський депутат Європейського парламенту зазначила, що угорці Закарпаття повинні отримати всіляку допомогу з тим, щоб знайти своє щастя на рідній землі. Як наголосила представник фракції "Прогресивного альянсу соціалістів і демократів", сьогодні потрібно спільно будувати майбутнє, проводити діалог, щоб у результаті бути разом у спільній Європі, а соціалісти Угорщини готові всіляко сприяти цьому.

На завершення урочистостей присутні поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятника поета-революціонера Шандора Петефі.

Прес-служба народного
депутата України Іштвана Гайдоша

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат