На Закарпатті буде міжнародний маршрут по дерев’яних церквах, мережа велодоріжок та велотури.

admin 19.03.2013 13:49 ПОДІЇ

У вівторок, 19 березня, відбувся брифінг в. о. начальника головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму Олександра Марченка.

Понад 326 тисяч туристів минулоріч відвідало Закарпаття. Та це тільки офіційна статистика. Як зазначив Олександр Марченко, зараз важко підрахувати тих, хто приїздить до області і відпочивають у «зелених садибах», чи просто орендують житло:

- Зараз розробляються механізми об’єктивного обліку туристичних потоків. Наразі, якщо врахувати всі чинники, які впливають на формування кількості туристів, то можна говорити про цифру 1 мільйон осіб.

Минулоріч було відкрито 13 нових туристичних об’єктів, зокрема, у Міжгірському, Тячівському, Рахівському, Великоберезнянському районах. Найбільше об’єктів відкрито на Воловеччині - 4. Також розширено та облаштовано туристичні об’єкти, на базі яких використовують для оздоровлення мінеральні води.
У 2012 році в області введено туристичний збір. За рік зібрано 808 тисяч гривень.
- Минулого року встановлено туристичний збір, проте саме на розвиток і рекреацію з цього податку йде не така вже й велика сума. Тоді як логічним було б ці кошти спрямовувати безпосередньо на місцеві програми розвитку туризму та курортів, - відзначив Олександр Марченко.
Як розповів в.о. начальника головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму, на стадії розробки знаходиться проект щодо створення міжнародного туристичного маршруту по дерев’яних церквах, який проходитиме територією Румунії, Угорщини та Закарпатської області. Також Центром українсько-угорського регіонального розвитку спільно із угорськими партнерами реалізовується проект зі створення мережі велодоріжок та розробки велотурів.
Важливим для розвитку туризму краю є якісне транспортне сполучення:
- Багато потягів зараз їдуть зі Сходу чи Криму тільки до Києва чи до Львова, але до Закарпаття не доїжджають. З цього приводу ми звернулися до центральних органів влади. Адже для того, щоб туристи обирали для відпочинку саме Закарпаття, з областю повинне бути хороше транспортне сполучення, - резюмував Олександр Марченко.


Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат