Адвокати України зібралися в Ужгороді

admin 04.03.2013 11:00 ПОДІЇ

2-3 березня в Ужгороді проводилися засідання ради Спілки адвокатів України. Перед початком роботи з юристами зустрівся очільник Закарпаття Олександр Ледида.

На зустрічі, зокрема, були присутні президент Спілки адвокатів України Лідія Ізовітова, голова Ради адвокатів Закарпаття Олексій Фазекош, ректор Ужгородського Національного університету Федір Ващук.

Під час неформальної зустрічі обговорили питання роботи адвокатів з огляду на впровадження норм нового Кримінально-процесуального кодексу. Олександр Ледида висловив думку, що сьогодні роль правозахисників особлива, адже від них багато в чому залежить розробка нових законів, якісне впровадження реформ у юридичній сфері. Президент Спілки адвокатів Лідія Ізовітова зазначила: її колеги завжди активно долучались до новацій, пропонуючи шляхи вдосконалення законів, над чим активно працюють і сьогодні.

Олександр Ледида привітав учасників форуму і під час офіційного відкриття засідання ради:

– Сьогодні, коли на часі ефективне впровадження ініційованих Президентом реформ, з початком дії нового КПК, роль адвокатів особлива. Адже важливо не лише працювати якісно по-новому, але й пропонувати шляхи вдосконалення законів. Тому саме від правників багато в чому залежить імплементація норм міжнародного права у національне законодавство.

До адвокатів звернувся і ректор найбільшого вишу краю – Федір Ващук. Він розповів: сьогодні юридичний фах є одним з найпопулярніших в УжНУ. Освіту на юрфаці здобувають майже 2,5 тис. студентів, а викладають – більше півсотні докторів та кандидатів юридичних наук. Відтак, побажав правникам цікавих дискусій та плідної роботи.

Участь у форумі беруть понад 50 адвокатів. Упродовж засідання правозахисники заслухають звіт Правління щодо діяльності САУ. Також у програмі заходу – обговорення кількох актуальних тем. Зокрема, сучасного стану захисту та перспектив його вдосконалення за Кримінальним процесуальним кодексом України, питань стосовно реалізації положень закону «Про адвокатуру і адвокатську діяльність», проблем застосування закону України «Про безоплатну правову допомогу» тощо.

admin


За матеріалами прес-центр ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат