КРИМІНАЛЬНА хроніка дня

Rionews 25.02.2013 17:49 ПОДІЇ

Рахівська міліція вилучила у крадіїв джип. На Перечинщині селяни власноруч перекрили проїзд вантажним автомобілям. Інформація про те, що діти в Ужгороді знайшли череп людини, неправдива. Міліція спіймала нічних злодіїв на гарячому .

У селі Біла Церква Рахівського району днями обікрали приватну станцію техобслуговування автотранспорту, що належить місцевому підприємцю. Вночі невідомі зловмисники виламали металеві двері одного з боксів й винесли з приміщення інструменти та дорогу апаратуру загальною вартістю близько 70 тисяч гривень.  

Власник техстанції звернувся із заявою про нічну крадіжку в міліцію. У Білу Церкву прибула слідчо-оперативна група, очолювана начальником Рахівського РВ УМВС підполковником міліції Павлом Басарабою. Розшуком нічних крадіїв керівництво доручило зайнятися старшому о.у. карного розшуку майору міліції Юрію Ясінському та дільничному капітану міліції Андрію Халусу.

    Завдяки професійним діям правоохоронців того ж дня злочин було розкрито. За підозрою в скоєнні крадіжки з СТО було затримано двох жителів Білої Церкви віком 19 та 24 роки. Як з′ясувалося, крадену дорогу апаратуру вони вивезли вночі на джипі «Хаммер» на чеських номерних знаках, що належить одному зі зловмисників, й заховали в селищі Солотвино на новобудові одного з фігурантів справи. Звідти її й вилучили правоохоронці. Затримано на штрафмайданчик і сам модерний «Хаммер».

    Як повідомляє т.в.о. заступника начальника Рахівського РВ УМВС—начальник кримінальної міліції майор Віталій Клемпота, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.185 ч.3 Кримінального кодексу України   (крадіжка з проникненням у приміщення). Окрім того, згадані молодики проходять ще по одній справі—вони були затримані на кордоні з кількома ящиками контрабандних цигарок. Перевіряється їхня причетність до скоєння інших злочинів, а також з′ясовується походження згаданого автомобіля «Хаммер».


Володимир ПАВЛЮХ,
СЗГ УМВС України в Закарпатській області    

***
Мешканці одного з сіл на Перечинщині самовільно встановили шлагбаум на перехресті доріг, чим перекрили проїзд вантажним автомобілям до лісозаготівельної дільниці лісництва. Про це міліцію повідомив працівник даної установи.

    На місце події виїхали правоохоронці на чолі з т.в.о начальника Перечинського райвідділу міліції Василем Кепичем.   З’ясувалося, що селяни на перехресті доріг, на висоті біля двох метрів встановили дерев’яну палицю довжиною біля п’яти метрів, чим перекрили проїжджу частину другорядної дороги та унеможливили проїзд вантажних автомобілів. Рух легкових автомобілів та пішоходів не був обмежений. На палиці було прикріплено картонний папір з написом "Проїзд фіскарам заборонено". Свої дії жителі села пояснюють тим, що вивіз лісопродукції вантажними автомобілями знищує верхній шар грунтової дороги, пошкоджуються пасовища та забруднюються потічки, які протікають з лісу до села.

    Очільник перечинської міліції виступив перед селянами, під час бесіди роз"яснив неправомірність їх дій та неприпустимість порушення громадського порядку. До громадян будо доведено, що дане питання буде розглянуто на засіданні комісії Перечинської райдержадміністрації.

    Дана подія була облікована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення --ч. 3 ст. 206 Кримінального кодексу України («Протидія законній господарській діяльності»). Нагадаємо, що протидія   законній   господарській   діяльності,   вчинена організованою   групою,   або   службовою   особою   з   використанням службового становища,   або об’єднана з насильством, небезпечним для життя   чи   здоров'я,   або   така,   що   заподіяла   велику   шкоду   чи спричинила інші тяжкі наслідки, - карається позбавленням   волі   на   строк   від 5 до 10 років. Наразі по даному факту проводиться досудове розслідування.


Мирослава ПЕКАР,
Перечинський РВ УМВС


***
Днями на декількох Інтернет-сайтах з’явилася інформація про, що в районі універмагу «Україна» в Ужгороді в   каналізаційному люку дітлахи знайшли череп людини. Повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності.
    Ужгородський МВ УМВС звертається з проханням до представників ЗМІ, які поширили дану інформацію, негайно її спростувати.

***
До дільничного пункту міліції селища Великий Бичків Рахівського району звернувся місцевий приватний підприємець. Чоловік викупив територію колишнього автопарку, де тримає свій транспорт, зокрема кілька імпортних автобусів. При цьому   сама територія автопарку вночі не охороняється, що, зрозуміло, лише на руку злодіям…

Одного вечора, прийшовши у автопарк, підприємець помітив, що тут побували непрохані гості. Незнайомці зняли запчастини з автобусів й акуратно поскладали їх у прибудові. Було зрозуміло, що злодії повернуться найближчим часом, аби вивезти крадене. Тож сподіватися заявнику лишалося лише на допомогу міліції.

Удвох із самим підприємцем у нічну засідку на фірму пішов дільничний інспектор Рахівського райвідділу капітан міліції Микола Бондюк. Сховавшись в салоні одного з автобусів, вони стали чекати непроханих гостей…

       

Довго чекати не довелося. Через деякий час на місце події під’їхав автомобіль «Ford» з чеськими номерними знаками, у який зловмисники стали завантажувати крадене залізяччя. Прибувші на місце правоохоронці затримали власника іномарки та його спільника.

Як з′ясувалося, крадіжку запчастин з території приватного підприємства скоїли два жителі Великого Бичкова віком 29 та 40 років. Обидва вони сезонні заробітчани: їздять на заробітки за кордон. Що цікаво, потерпілого добре знають, кілька разів той возив їх у Чехію… На запитання, навіщо вирішили викрасти у знайомого автозапчастини, кажуть, що гроші дуже потрібні були…

Натомість на обох нічних крадіїв тепер очікує кримінальна відповідальність, за статтею 185 частиною 3 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням).    

Володимир Павлюх
сектор зв’язків з громадськістю
УМВС України в Закарпатській області


За матеріалами УМВС України у Закарпатській області

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат