У Посольстві України в Словаччині презентували монографію українського експерта

admin 20.12.2013 10:18 ПОДІЇ

Напередодні Дня Дипломатичної служби України, 17 грудня 2013 року, в Посольстві України в Словацькій Республіці проведено презентацію наукового дослідження українського експерта Тетятни Сергієнко «Українсько-словацькі відносини: формування системи міждержавного співробітництва 1990-ті роки ХХ – початок ХХІ століть”.

Згадану публікацію, як власне і сам захід, було присвячено важливій ювілейній події 2013 року – відзначення 20-річчя встановлення українсько-словацьких дипломатичних взаємин, а також 20-річчя підписання Договору про добросусідство, дружні відносини і співробітництво між Україною та Словацькою Республікою (29.06.1993 р.).
Участь у заході взяли дипломати Посольства України в Словацькій Республіці, експерти та науковці, представники окремих міністерств та інституцій Словаччини а також активісти української національної громади Словаччини, журналісти провідних словацьких ЗМІ.
У ході презентації перед учасниками заходу виступили як сама автор монографії –                     п. Тетяна Сергієнко (кандидат історичних наук, старший науковий співробітник НДІ політичної регіоналістики Ужгородського національного університету), так й інші експерти, зокрема: п. Світлана Мітряєва (Заслужений діяч науки і техніки України, Директор Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді), та п. Отто Ковчар (Президент Закарпатської торговельно-промислової палати, Віце-президент Торговельно-промислової палати України, співголова українсько-словацької Ділової Ради).
У виступах був представлений ретроспективний погляд на історію та сучасний стан українсько-словацьких відносин за 20-річний період, а також були визначені перспективи розвитку взаємин між Україною та Словацькою Респулікою на майбутнє.
Ключовим елементом виступів всіх учасників заходу, а також дискусії за участі словацьких гостей, дипломатів Посольства та експертів, була переконаність в європейському виборі України, необхідності продовження в українському суспільстві системних модернізаційних реформ, впевненість в незмінності підтримки Словаччиною євроінтеграційного курсу України.
Учасникам заходу було вручено примірники монографії „Українсько-словацькі відносини: формування системи міждержавного співробітництва” з іменним підписом її автора.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат