Цього року жоден із закарпатських хабарників не «сів»

Людмила Федоришина 29.11.2013 17:19 ПОДІЇ

Питання викриття корупційних схем та діянь для обласної прокуратури стоїть дуже гостро. Це один із пріоритетних напрямків роботи прокуратури. «Ми намагаємося протидіяти корупції, але це питання дуже глибоко вкоренилося», — зазначив під час прес-конференції прокурор Закарпатської області Володимир Корбань.


Актуальність питання прокурор підкріпив не лише статистичними даними, а й нещодавнім фактом вимагання та отримання хабара працівником митниці. Вночі з 24 на 25 листопада в адміністративній будівлі митного поста «Лужанка» Чопської митниці Міндоходів затримано старшого інспектора, який вимагав та дістав від громадянина неправомірну вигоду в сумі 300 дол. за безперешкодне митне оформлення автомобіля та товару, який у ньому переміщувався.

У минулому числі «РІО», посилаючись на прес-службу прокуратури Закарпатської області, також інформувала про кількість цьогорічних корупційних правопорушників, серед яких, зокрема, 15 депутатів місцевих рад.

Щоправда, реальної міри покарання в цьому році не дістав жоден хабарник, — повідомив Володимир Корбань. Він також зазначив, що є чимало обставин, які пом’якшують покарання, відтак суд в основному призначає умовний термін. Власне, саме таку міру покарання дістала і екс-декан РГФ, яка у свій час «на гарячому» попалася на хабарі.

Що стосується справи Романа Офіцинського, проректора УжНУ, за словами головного прокурора області, досудове розслідування через хворобу Офіцинського було призупинене, однак на сьогодні воно відновлене, найближчим часом прокуратура скерує до суду кримінальне провадження відносно нього.

Серед лідерів закарпатських хабарників за сумою неправомірної вигоди Володимир Корбань назвав помічника судді міськрайонного суду, сума отриманого хабара 5 тис. доларів.

Прокурор також зазначив, що найчастіше виявити корупційні правопорушення допомагають заявники, які стикаються з тим, що від них вимагають гроші, а також прокурорські перевірки. Насамкінець Володимир Корбань закликав закарпатців не зволікати й одразу повідомляти про такі факти.

Людмила Федоришина

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат