До 400-річчя Ужгородської гімназії видали монографію

22.11.2013 17:27 ПОДІЇ

 

Книга «Історія Ужгородської гімназії» вийшла за сприяння народного депутата України Василя Ковача, який традиційно підтримує дослідження з історії, культури та освіти Закарпаття.

Презентація монографії відбулася днями в Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти. Авторами дослідження є професор кафедри менеджменту та інноваційного розвитку освіти ЗІППО Василь Химинець і заступник директора з науково-дослідної та міжнародної діяльності ЗІППО Михайло Басараб.

Історичні джерела свідчать, що саме 23 листопада 1613 року з ініціативи головного жупана Ужанського та Земплинського комітатів графа Георгія Другета в Гуменному (нині Східна Словаччина) був заснований колегіум «На славу Божу і благо святої церкви». У 1640 році заклад було перенесено до Ужгорода.

Як зазначалося на зустрічі, у виданні вимальовано широку картину розвитку освіти в нашому краї у фактах та подіях так, що відчуваєш потік прогресу через розвиток освіти. Це видання відкриває можливості для майбутніх досліджень у галузі культури та освіти Закарпаття. Монографія про гімназію в Ужгороді — неоціненний матеріал для історичного краєзнавства, для формування патріотизму вчителя, учнівської молоді, збагачення духовності наших краян.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат