Податкова міліція Закарпаття забезпечила надходження понад 800 тис. грн. єдиного внеску

admin 21.11.2013 14:29 ПОДІЇ

Про факти ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування повідомив в.о. начальника оперативного управління Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Андрій Мілюченко.

– В процесі оптимізації системи центральних органів виконавчої влади функцію з адміністрування єдиного внеску покладено на органи доходів і зборів. Враховуючи велику соціальну вагомість та увагу суспільства до процесів збору, розподілу та виплати єдиного внеску, податковою міліцією області вжито ряд заходів, спрямованих на недопущення перебування таких коштів у тіньовому секторі економіки, – зазначає Андрій Мілюченко.

До прикладу, одне із закарпатських агропромислових підприємств не сплатило ЄСВ в сумі півмільйона гривень, а інший суб’єкт господарювання заборгував один мільйон гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Під час перевірки цих фактів, податковою міліцією встановлено, що обидва підприємства мають вільні обігові кошти в сумі, яка значно перевищує заборгованість, а дії керівників щодо несплати ЄСВ були умисними.

Заступник начальника – начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів в Закарпатській області Ігор Коломійцев відзначив, що відомості про ці кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 2121 Кримінального кодексу України. Слідчими провадиться досудове розслідування.

Всього з початку року податковою міліцією ГУ Міндоходів в області виявлено 4 кримінальних правопорушення, пов’язаних з несплатою ЄСВ, під час розслідування яких забезпечено надходження цього внеску на суму понад 800 тис. грн.
Головне управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат