Троє студентів УжНУ отримали іменну стипендію народного депутата Івана Бушка

Прес-служба народного депутата України 15.11.2013 17:45 ПОДІЇ

Цими днями працівники сільського господарства відзначають своє професійне свято. У зв’язку з цим та з нагоди святкування 20-річчя з дня створення кафедри виноградарства та плодоовочівництва у стінах біологічного факультету УжНУ пройшла науково-практична конференція «Аграрна освіта – виробництву».

Участь у ній взяли не лише керівництво Ужгородського національного університету, викладачі та студенти факультету. Привітати аграріїв зі святом прийшов і народний депутат України Іван Бушко.

Як зауважив політик у своєму вітальному слові, більша частина населення Закарпаття проживає у сільській місцевості. І всі ці люди, так чи інакше, мають відношення до сільського господарства. І тому через ряд об’єктивних та актуальних на сьогодні факторів його увага до аграрного сектора не випадкова:

— Не буде перебільшенням сказати, що для нашої країни, й області в тому числі, аграрний сектор є одним із провідних економічних напрямків. Лише за останні сім років частка сільгосппродукції у складі українського експорту виросла з 7 до 25 %. І вона продовжує зростати. На сьогоднішній день президентом і урядом поставлене завдання про входження України до п’ятірки найкрупніших продовольчих країн-експортерів.

Задля досягнення цієї мети на законодавчому рівні також очікуються серйозні зміни. По мірі зближення країни з Євросоюзом продати сільськогосподарську продукцію буде неможливо, якщо у штаті фермерського господарства не буде хоча б одного дипломованого спеціаліста. Поза сумнівом, що вже у найближчі роки попит на професійних аграріїв зросте у декілька разів.

Тому для популяризації спеціальності та підготовки кадрів, які з часом працюватимуть на теренах Закарпаття у тій сфері, яка може приносити нечувані результати, за ініціативи Івана Бушка та за допомоги викладачів кафедри виноградарства та плодоовочівництва студенти-аграрії отримали іменні стипендії народного депутата.

Троє першокурсників-контрактників – Кондратенко Олексій, Лошак Каріна та Гойдра Іван – за підсумками свого навчання з початку року та за результатами перших модульних зрізів стали першими стипендіатами. Всього їх буде 15 - по 3 на кожному курсі.

Нарахування стипендії переглядатиметься за підсумками сесії. Її можна підтвердити, або ж втратити. Тоді її отримає студент із кращими показниками у навчанні.

Насамкінець Іван Бушко побажав студентам успіхів у навчанні і продуктивної діяльності на благо Закарпаття у майбутньому.

Прес-служба народного депутата України

ТЕГИ : Іван Бушко

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат