Через затримання коштів Берегово перетворюється на сміттєзвалище

admin 15.11.2013 11:24 ПОДІЇ

У місті Берегові склалася неприємна ситуація, яка стосується вивозу сміття з центру міста. Тут можна було побачити повні урни відходів та розкиданий непотріб, пише BeregszaszNews.


Справа в тому, що Держказначейство через складну фінансову ситуацію в усій країні не перерахувало кошти підприємству «Біо-Берег», яке відповідає за прибирання та вивезення відходів в місті.

Закарпаття: 2Саме через це центр 950-річного Берегова потрохи перетворюється на сміттєзвалище. Переповненні сміттєві урни ніхто не випорожняє, місто ніхто не прибирає та не замітає. Таку нечупарність бачать та змушені обходити як самі берегівчани, так і туристи.

Міське керівництво робить усе можливе, аби Держказначейство профінансувало підприємство «Біо-Берег». Наразі вдалося домовитися з підприємством про прибирання сміття принаймні до понеділка.

У центрі Берегового урни переповнені. Сміттям усіяна вся міська площа. Наталя вийшла погуляти з дитиною і вже пошкодувала. Малий увесь час намагається підібрати непотріб, пише Марина Коваль, Новини, телеканал "Інтер".



Наталія Шебела, мати дитини:

— Я не знаю, де ті уборщики, дійсно не файно, центр города. У селі май ліпше очищають дорогу, чим туй, на мусор на кожному кроці.

Обурюються й численні туристи. Берегове відоме своїми мінеральними термальними водами.

Любов Панамаренко, туристка:

— Тут грязно, неприємно ходить цією улицею. Прилеглі улиці більш-менш чисті, біля своїх будиночків люди прибирають, а тут дуже грязно, не подобається.

Прибиранням центру міста в Береговому займається приватна фірма. Її працівники з понеділка — у відпустці за власний рахунок. Керівника підприємства на місці теж немає. Телефоном він пояснив: так працювати далі фірма не може. Мерія не розраховується за виконані роботи — заборгувала понад 100 тисяч гривень. У міськраді кивають на казначейство.

Михайло Ляшко, перший заступник міського голови Берегового:

— Ми боргуєм їм десь за три місяці. Вийшла парадоксальна ситуація, кошти у нас ніби є, зареєстровані у казначействі, цей захід не фінансується казначейством.

Чому, — в управлінні держказначейства нам пояснити відмовилися.

— Вибачте, ви виключайте камеру, вибачте, буду мати час, прийдете.

У міськраді тим часом шукають варіанти на випадок, якщо найближчим часом кошти так і не надійдуть. Тут вирішили організувати волонтерів, а як ні, то самі чиновники обіцяють вийти на центральну площу з мітлами.

goloskarpat.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат