Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews, фото Е. Гурницької 15.11.2013 07:00 ПОДІЇ

На календарі п’ятниця, 15 листопада. Всередині місяця якнайкраще розпочинати нові справи. Не лякайтеся того, що пропонує доля, адже навіть найменш важливі речі стають початком великих звершень. Запрограмовуйте хороший настрій, кавуйте з насолодою, і нехай навіть найменші розчарування не впливають на загальний настрій вихідних. Гарного дня!

Цитата дня:   Світ цей занадто брутальний, аби можна було його змінити на краще за допомогою слів, але й занадто ніжний, аби щось у ньому змінити за допомогою куль.     (Юрій Андрухович)

15 листопада 2013 року по Закарпатській області: Мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура повітря вночі 1-6°, вдень 9-14°, в горах місцями вночі 1-3° морозу, вдень 1-6° тепла.
По м. Ужгород: Мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура повітря вночі 2-4°, вдень 12-14° тепла.



За православним календарем 15 листопада ІМЕНИНИ відзначають Акиндин, Ананія, Анемподист, Афоня (Аффоний), Домнина, Домна, Елпидифор, Кириакия, Костянтин, Купріян (Купріян), Мартьян (Маркіян), Пигасий b Филогоний.


Сьогодні також:
• Австрія: День Святого Леопольда, покровителя Австрії
• Бразилія: День проголошення Республіки Бразилія — Dia da Proclamação da República
• Палестина: День незалежності
• США та інші країни: Міжнародний день відмови від паління
• Японія: Свято дітей — Сіті-го-сан


Цей день в історії

1940 — понад 500 німецьких літаків провели масоване 10-годинне бомбування міста Ковентрі (Coventry, Велика Британія).
1945 — в Аугсбурзі (Австрія) групою українських вчених, що перебували на еміграції, засновано Українську вільну академію наук. Першим президентом УВАН обрали Дмитра Дорошенка.
1946 — Введено в навчальний процес новий, наближений до російського, український правопис, схвалений 8 травня 1945 постановою Ради Міністрів УРСР.
1988 — Уперше й востаннє виведено на орбіту радянський космічний корабель багаторазового використання «Буран», який здійснив два витки навколо Землі без екіпажу і приземлився в автоматичному режимі.


Що сьогодні і на вихідних буде в Ужгороді та краї

Ужгород, пл. Поштова — вул. Ракоці
16, 17 листопада — фестиваль молодого вина “Закарпатське божоле”.

Ужгород, вул. Університетська, 14 (автостоянка)
16 листопада — гра “Закарпатський City Quest”. Поч. о 19.00.  

Мистецький центр “Галерея Ілько”
16 листопада — вечір шедеврів класичної музики з камерним хором “Cantus”. У програмі твори Й. С. Баха, В. А. Моцарта, Л. Ван Бетховена, С. В. Рахманінова. Поч. о 19.00.
До 9 грудня — виставка творів угорського художника Віктора Вазарелі.
Галерея працює щодня 11.00 до 21.00, у неділю — з 12.00 до 19.00.

Облмуздрамтеатр
До 17 листопада — гастролі Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки (м. Київ).
16 листопада — лірична комедія на дві дії «Бабине літо» (А. Менчелл). Поч. о 19.00.
17 листопада — комедія на дві дії «Сімейна вечеря» (М. Камолетті). Поч. о 19.00.

Бавка
17 листопада — нова голлівудська екранізація за мотивами англійської казки та мультфільму Уолта Діснея “Казка про Трьох поросят” (Лора Лі). Поч. об 11.00 та 13.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
16 листопада — відкриття виставки воскових фігур «Дивовижне поруч» (Санкт-Петербург). Поч. о 13.00.
Фотовиставка «Eurofotoliptov» фотоклубу при Ліптовському музеї у Ружомбероку (Словаччина).
Постійно діючі експозиції та виставки музею:
Тимчасова виставка «Історія фотосправи на Закарпатті».
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Виставка відділу природи «Самоцвіти з фондових зібрань музею».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 18.00.  

Кафе “Funky Lounge” (вул. Швабська, 51а)
17 листопада — показ фільму “Місяць 2112» від творчої групи “Ночі кіно”. Поч. о 18.00. Вхід 10 грн.

«Box Club»
Щовівторка, щочетверга та щонеділі — перегляд фільму. Поч. о 21.00.


Галерея «Ужгород»  
Галерея працює з 11.00 до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Художній музей імені Бокшая
Благодійна виставка Наума Репкіна.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.


Готель «Інтурист-Закарпаття»
Щодня — жива музика, виступ гурту «Вітамін». Поч. о 19.00.


Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки

Овен. Сьогодні постарайся бути яскравою і чарівною, зберігаючи прекрасний настрій. Тобі не варто ображатися на тих людей, які тебе критикують. У другій половині дня постарайся обговорити свої наміри з керівником. Тобі потрібно більше спілкуватися з новими людьми, щоб досягти цілей. Увечері старайся уникати ревних сцен і конфліктів.
Телець У першій половині дня тобі варто відволіктися від дрібних проблем і зайнятися плануванням важливих справ. Постарайся знайти час для наведення порядку на робочому місці. У другій половині дня тобі варто поговорити з керівником про отримання додаткових повноважень. Проявивши наполегливість і завзятість, ти досягнеш гарних результатів. Вечір присвяти вирішенню сімейних питань.
Близнюки. Сьогодні тобі варто зайнятися плануванням та підготовкою важливих дій. Намагайся враховувати факти і статистику до того, як приймеш важливе рішення. У другій половині дня тобі доведеться виступити миротворцем у конфлікті колег. Не варто приймати чиюсь сторону, краще вияви розсудливість і мудрість. Увечері старайся відмовитися від уживання алкоголю і збуджуючих напоїв.
Рак. Цей день принесе вигідні ділові контакти і зв'язки. Відновлення стосунків зі старими партнерами принесе користь і прибуток. У другій половині дня твої опоненти можуть спровокувати конфлікт. Намагайся проявити стриманість у розмові та ухилитися від суперечок. Вільний час присвяти освоєнню корисної інформації
Лев Сьогодні тобі доведеться розбиратися в причинах виниклих проблем. Ти виявиш прихованого ворога в своєму оточенні. У другій половині дня не варто говорити з керівником і висувати вимоги. Твої колеги можуть відмовити в підтримці та професійній допомозі. Вільний час присвяти фізичному розслабленню і отриманню приємних емоцій.
Діва. У першій половині дня тобі варто зайнятися аналізом своїх дій, які принесли втрати. Приділи більше уваги отриманій інформації. Тобі потрібна порада більш досвідченого фахівця, щоб розібратися в ситуації. У другій половині дня тобі потрібно остерігатися авантюрних людей. Підписуючи документи, будь уважніше і обережніше.
Терези Цей день є результативним для вирішення фінансових питань. Тобі варто проявити більше зусиль, щоб отримати потрібний результат. У другій половині дня постарайся знайти час для вирішення сімейних питань. Твої партнери можуть пред'явити претензії, намагайся не допускати конфлікту. Усунути розбіжності допоможе порада керівника.
Скорпіон Цей день успішний для фахівців у галузі продажів і фінансистів. Твої ідеї сподобаються впливовій особі, яка стане твоїм покровителем. У другій половині дня намагайся не кидати розпочаті справи. Тобі доведеться затриматися на роботі, щоб виконати всі дії. Увечері на тебе чекає великий прибуток, який тебе порадує.
Стрілець. У першій половині дня тобі доведеться боротися з виниклими складнощами. Не варто панікувати і приймати поспішні рішення. Відпусти проблеми і займися монотонною роботою. У другій половині дня ти отримаєш допомогу від особи, на яку не розраховувала. Вільний час присвяти сімейним клопотам та благоустрою житла.
Козеріг У першій половині дня тобі доведеться вирішувати бюрократичні питання. Звернись до людини з минулого, щоб прискорити процес. У другій половині дня ти отримаєш великий прибуток. Намагайся раціонально інвестувати отримані кошти. Вільний час присвяти своїй зовнішності, стрижка в цей день принесе приємні зміни.
Водолій. Цей день внесе ряд складнощів у твій звичний розпорядок. Намагайся не накопичувати рутинну роботу, щоб не було проблем. У другій половині дня тобі варто поговорити з керівником про виниклі складнощі. Вирішення фінансового питання залежить від твоєї винахідливості. Увечері постарайся раніше лягти спати і випити склянку теплого молока з медом.
Риби Вранці твій настрій може спровокувати сімейний конфлікт. Тобі потрібно сконцентруватися на роботі, щоб виконати план. У другій половині дня твої нові партнери можуть відмовитися від виконання своїх зобов'язань. Звернись за підтримкою до свого професійного наставника. Увечері тобі потрібно прогулятися на свіжому повітрі перед сном.



А зараз — усміхніться :)


- Мамо, мамо, витверезник згорів.
- Звідки ти знаєш?
- Тато йде і співає: "Вороги спалили рідну хату"



Вони їхали в трамваї, він дихав на скло, малював сердечка і посміхався ..
Вона тихо плакала...
Ну не любить вона, коли їй малюють на окулярах.



На уроці хімії наша вчителька змішала синю рідину з червоною і отримала зелену. Ми подумали, що вона відьма і спалили її

Rionews, фото Е. Гурницької

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат