В Ужгородському районі у поточному році створили 1413 нових робочих місць

admin 11.11.2013 16:43 ПОДІЇ

8 листопада в Ужгородському районному центрі зайнятості відбувся найбільший щорічний ярмарок вакансій та засідання круглого столу з питань працевлаштування осіб з обмеженими можливостями.


Учасники заходу обговорили ситуацію, яка склалася на ринку праці та проблеми, що виникають при працевлаштуванні інвалідів. Загалом, було представлено понад   10 підприємств, установ та організацій. Серед них: ТОВ «Ядзакі Україна», ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед»,   ДП «Голден Фудс», ТОВ «РОСС-Україна», ТОВ «Термал Стар», Закарпатський обласний військовий комісаріат та ін.
Протягом 9 місяців 2013 року на обліку в Ужгородському РЦЗ перебували 1830 осіб, з яких 1280 безробітні. За сприяння центру зайнятості, за цей період працевлаштовано 827 осіб в т.ч. 429 з числа безробітних, 112 – із категорії соціально незахищених верств населення. Практично кожен другий, хто звертався в центр зайнятості, знайшов роботу.
Актуальними на ринку праці залишаються робітничі професії. За словами директора Ужгородського районного центру зайнятості Віктора Ледіди, за цей рік підприємства (1018 – у юридичні особи) та підприємці (325 фізичних осіб-підприємців) Ужгородського району створили 1413 нових робочих місць. 5 осіб старше 45 років отримали ваучери на здобуття освіти з метою підтримання конкурентоспроможності на ринку праці. Крім того, протягом звітного періоду за рахунок коштів ФЗДСС на випадок безробіття, навчалися 185 осіб, працевлаштовано після закінчення навчання 91 особу.
У громадських на інших роботах тимчасового характеру взяли участь 117 осіб із числа незайнятого населення. Згідно нововведень, витрати, наразі, діляться навпіл: за кошти підприємств – 58, за рахунок коштів Фонду сприяння зайнятості та сільського бюджету – 59.   Працевлаштовано на нові робочі місця з компенсацією єдиного внеску роботодавцю 12 осіб. Для організації підприємницької діяльності 17 осіб отримали одноразову допомогу.
«З початку року у нас на обліку було 32 особи з інвалідністю. Нажаль, з них ще 11 залишаються не працевлаштованими. Причиною є те що кваліфікація, рівень освіти та досвід роботи, яку вони можуть виконувати, не відповідають вакансіям, запропонованим роботодавцями. Тому на круглому столі ми намагалися якось звести їх. Кожен розповів трохи про себе і про роботу, яку він може виконувати, а представники підприємств – про умови праці, послуги транспортування до місця роботи, харчування. Загалом, підприємства району практично виконують відсоткову квоту –   4% робочих місць надаються інвалідам», - зазначила на засіданні круглого столу начальник відділу одного з   відділів Ужгородського районного центру зайнятості Магдалина Іван.


Джерело: mukachevo.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат