У поточному році 374 краянам дозволили виїзд на постійне місце проживання   в країни далекого зарубіж

admin 04.11.2013 14:45 ПОДІЇ

Сьогодні, 4 листопада, на розширеній колегії Головного управління ДМС України в Закарпатській області під головуванням куратора служби – заступника голови облдержадміністрації Івана Качура аналізували результати роботи за дев’ять місяців цього року.

Так, за цей період на Закарпатті видано 26 тисяч паспортів громадянина України і майже 35 тисяч закордонних паспортів. 374 краянам дозволено виїзд на постійне місце проживання в країни далекого зарубіжжя. Найпопулярнішими для еміграції закарпатців   і надалі залишаються Угорщина та Чехія .
Очільник міграційної служби Ігор Михайлишин зосередив увагу присутніх керівників структурних та територіальних підрозділів на завданнях, які визначені рішенням останнього засідання колегії ДМС України.   Зокрема, йшлося про реалізацію вимог Закону “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” в частині впровадження біометричних документів.   Особливу увагу було приділено реалізації на місцях плану дій щодо виконання Програми економічних реформ на 2012-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та стану виконання доручень Кабінету Міністрів щодо налагодження взаємодії із органами місцевого самоврядування з метою спрощення порядку надання адміністративних послуг. На цьому детально зупинився у своєму виступі заступник керівника області. “Через Центри надання адміністративних послуг має бути забезпечено надання всього спектру послуг, що належать до компетенції   міграційної служби. Виконуючи таким чином доручення Глави держави, ми прямуємо до європейського простору,-” підкреслив Іван Качур. На сьогодні на Закарпатті діє сім таких ЦНАПів.
На проблемних моментах, які виникають при роботі структурних підрозділів, зупинився перший заступник начальника ГУДМС в області Олександр Бердар. Наголошувалось на тісній співпраці   на місцях з робочими групами по легалізації трудових ресурсів.
На засіданні йшла мова й про питання інтеграції біженців в українське суспільство, контроль за перебуванням іноземців на території області та протидію нелегальній міграції.
За результатами обговорення колегії ухвалено ряд рішень, виконання яких сприятиме подальшому вдосконаленню роботи міграційної служби краю.
          Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУДМС в Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат