На Закарпатті найвищий рівень оплати спожитого газу

admin 02.10.2013 16:41 ПОДІЇ

Нещодавно було оприлюднено загальнодержавну оцінку результатів діяльності регіонів України за підсумками І півріччя 2013 року. За її підсумками Закарпатська область посіла 23-тє місце серед 27 областей і міст держави. «Час Закарпаття» звернувся до Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА стосовно детальнішого роз’яснення загальнодержавної оцінки.

Так виявилося, що з 8 основних напрямів діяльності, за якими здійснювалася оцінювання, порівняно з минулим роком область покращила позиції по шести.   Так, економічний розвиток – 9 позиція за І півріччя 2013 року, проти 10-го у відповідному періоді минулого року. На дві позиції «піднявся» напрям «Державні фінанси» – 22 місце, «Споживчий ринок» – 23 місце (було 24-те). Напрям «Населення і ринок праці» – 12 місце проти 14-го, «Захист прав дитини» – 22 місце (проти 24-го).

Посилило позиції житлово-комунальне господарство – 3 місце серед всіх регіонів України, проти 6 у відповідному минулорічному періоді.

По 2-х напрямах діяльності в області спостерігалася негативна динаміка. Так, останнє місце посів напрям «Рівень злочинності», проти 18 місця торік. Дещо погіршилися позиції (на 1 пункт) у напрямку інвестиційної та інноваційної діяльності – 14 місце (проти 13 місця за І півріччя 2012 року).

Тож, на загальну оцінку у рейтингу найбільше вплинули показники стосовно захисту прав дітей та рівень злочинності, особливо це стосується злочинів, скоєних неповнолітніми. У разі, якби за цими показниками область посіла вищі місця, загальний рейтинг області був би на 7-10 позицій вище, – розповіли у Департаменті економічного розвитку та торгівлі.

Якщо брати до уваги інші показники – а їх загалом 41, – то область посідає 1-3 місця у державі за трьома з них. Зокрема, у регіоні досягнуто найвищого рівня оплати спожитого природного газу –   1 місце. За   обсягом виробництва сільськогосподарської продукції на 100 га сільськогосподарських угідь область знаходиться на 2-му місці. Також область посідає 3 місце за індексом продукції будівництва, 5-те – за темпом зростання обсягу введення в експлуатацію житла та 5-6 місця за приростом чисельності населення.

Водночас, область отримала найнижчі показники по обсягах податкових надходжень до місцевих бюджетів у розрахунку на одиницю населення, темпах зростання заборгованості із страхових внесків економічно-активних платників до Пенсійного фонду України.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат