В Ужгородсьскому міськрайонному суді передали 5 тисяч доларів хабаря за Мерседес (ФОТО)

admin 19.09.2013 10:46 ПОДІЇ

Помічницю судді   затримали на 5 тис. дол. США   хабара,   за які порушнику суд мав повернути затриманий митниками   Мерседес-Бенц МL.

Вчора, близько 17.30 вечора, помічницю судді Ужгородського міськрайонного суду працівниками прокуратури Закарпатської області спільно з працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБ України в Закарпатській області, було викрито при вимаганні та одержанні 4 тис. доларів США (із 5 тис.дол. США) раніше обумовленої суми неправомірної вигоди.
Встановлено, що за   вказану суму 36-річна помічниця судді обіцяла, позитивний розгляд вказаним вище судом протоколу про порушення митних правил відносно цього закарпатця і, відповідно, повернення йому затриманого митниками автомобіля «Мерседес-Бенц МL – 320 CDI», 2006 року випуску.
Як з’ясувалося, ще у липні представники Чопської митниці Міндоходів склали протокол щодо вказаного громадянина про порушення митних правил (за спробу переміщення ним до Угорщини на вказаному автомобілі тютюнових виробів у кількості понад 2000 пачок, з приховуванням від митного контролю).

Наразі підозрювану затримано в порядку ст.208 КПК України.
До ЄРДР внесено відомості про даний факт за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Прокуратура області здійснює досудове розслідування у даному кримінальному провадженні.

Довідка:
  ч.4 ст. 368 КК України (діяння,   передбачене   частиною   другою   або   третьою цієї статті,   предметом   якого   була   неправомірна   вигода   у   великому розмірі   або   вчинене   службовою   особою, яка займаєвідповідальне
становище,   або   за   попередньою змовою групою осіб, або повторно,
або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, -
  карається   позбавленням   волі   на   строк   від п’яти до десяти
років   з   позбавленням   права   обіймати   певні посади чи займатися
певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

admin


За матеріалами Прес-служби прокуратури Закарпатської області

Коментарі :


19.09.2013 16:33 Андропов

Фамилию и крупным планом фотографию взяточников печатать надо ! А то у на все "кто-то, где-то, кое-кто   честно жить не хочет...". Может это поможет правоохранителям ну если не победить, то хоть снизить уровень взяточнецтва


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат