Як готують рибу без риби у першому вегетаріанському кафе в Ужгороді (ФОТО, ВІДЕО)

Наталія Каралкіна, фото: Янош Немеш 27.08.2013 14:42 ПОДІЇ

 

Цього разу у рубриці «Готуємо з Rionews!» тема вегетаріанства. Про користь такої кухні можна говорити чимало, а найкраще – приготувати щось смачне й порадувати близьких оригінальною стравою. Відтак, редакція газети «РІО» завітала за рецептом до вегетаріанського кафе «Ясне сонечко».

Смакували тут рибу, звісно ж, без м’яса. Страву, у якій чимало з ведичної культури готували всього 15 хвилин.


Як готують в ужгородських кафе: фото і відео у постійній рубриці тут


В ужгородському кафе хоч не всі кухарі вегетаріанці, чесно зізнаються, що вже на цьому шляху. Для клієнта в еко-кафе навіть посуд спеціальний: страви подають у кераміці, обпаленій молоком. А для дітей окремі посудини з мультяшними героями.

Найчастіше у кафе-вареничній «Ясне сонечко» замовляють перші страви і салати. З десертів – морозиво з фруктами, а також гамбовці і вареники, які тут можуть бути й різнокольорові.

Під час готування страв в еко-кафе не використовують ні м’яса, ні риби, ні яєць, ні дріжджів, навіть спецій намагаються уникати. Невдовзі тут хочуть готувати їжу ще й для сироїдів.  

Страву, яку приготували для редакції «РІО» можна їсти без гарніру і хліба. Основні складові для страви – це панір і сушені водорості, розповідає Віталій Синявський, шеф-кухар кафе. Вже 25 років він готує різноманітні страви для відвідувачів закладів харчування. Щоправда, по-вегетаріанськи куховарити почав з відкриттям кафе в Ужгороді.


Огляд ужгородських закладів харчування у постійній рубриці тут


Панір готується так: домашнє молоко доводять до кипіння, туди додають кефір і сіль. Все це збирається, проціджується і виходить готовий панір.  

Для приготування страви шматочки паніру потрібно два рази обсмажити. Перед першим смажінням їх обгортають мукою. Після цього їх завертають у водорості морські засушені, які перед цим змочують водою. Перед другим смажінням «рибу» потрібно вмочити у кляр, приготований з муки, води і куркуми.

Зважайте на те, скільки куркуми додаєте, адже «вид» риби залежить саме від кількості цього інгредієнту.
Обсмажену «рибку» викладають на тарілку, прикрашаючи зеленню і вічками, які виходять з краплі сметани з чорним перцем-горошком.

Смачного!

Наталія Каралкіна, фото: Янош Немеш

Коментарі :


04.09.2013 12:16 адмін

Пані Катерино, ми записували за його словами :)


30.08.2013 13:22 катерина

Дуже цікаво було б послухати самого шеф-кухаря, який розповідав про приготування цієї страви, але чомусь автори статті не надали такої можливості :)


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат