О. Вілкул: Роботи з підготовки   до нового опалювального сезону вже виконані на 75 %

16.08.2013 14:49 ПОДІЇ

Закарпаття серед лідерів.

В Україні станом на 13 серпня роботи з підготовки об’єктів ЖКГ та соціальної сфери до опалювального сезону вже виконані на 75 %. До 1 вересня мають бути закінчені підготовчі роботи до зими в усіх навчальних закладах країни. До 1 жовтня — на всіх об’єктах. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час робочої наради з питань підготовки до опалювального сезону.

При цьому він підкреслив, що уряд посилив контроль за підготовкою об’єктів ЖКГ до нового опалювального сезону: «З цього року всі акти та паспорти готовності мають бути підписані Держенергонаглядом та Державною інспекцією з експлуатації електростанцій і   мереж».

Олександр Вілкул зазначив, що для зменшення споживання природного газу в Україні буде реконструйовано 663 котельні з впровадженням енергозберігаючих технологій, замінено понад 1 тисячу старих котлів на сучасні з вищим ККД та капітально відремонтовано ще понад 1 тисячу котлів. Для зниження витрат на виробництво та транспортування тепла, якого наразі в теплових мережах втрачається близько 25 %, у Україні буде замінено 474 км тепломереж.

Олександр Вілкул наголосив, що впровадження енергозберігаючих технологій і модернізація трубопроводів є одним із шляхів недопущення підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.


Довідково
Для забезпечення стабільної подачі тепла в новому опалювальному сезоні в Україні йде модернізація обладнання в котельнях. Відповідно до графіка вже підготовлено 18 тисяч котелень (74 % від плану). Найвищими темпами ця робота здійснюється у Вінницькій (86 %), Дніпропетровській (81 %) та Закарпатській (85 %) областях.

Для зниження втрат тепла до нового опалювального сезону в Україні вже підготовлено 17,7 км (72 % від плану) та замінено 341 км теплових мереж (72 % від плану). У здійсненні цих робіт найвищі темпи мають Дніпропетровська (83 %) та Закарпатська (81%) області.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат