Закарпатські контрактники урочисто присягнули на вірність українському народові

admin 12.08.2013 11:15 ПОДІЇ

Сьогодні, у Львові, сімнадцять військовослужбовців військової служби за контрактом 80-го окремого аеромобільного полку урочисто склали Військову присягу. На сьогоднішній день у цій елітній військовій частині Високомобільних десантних військ проходять військову службу більше 350 молодих військовослужбовців-контрактників, які цього року пройшовши відповідний відбір уклали свій перший контракт з оборонним відомством. Серед них є чимало представників з Волинської, Хмельницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької, а також Донецької, Миколаївської та інших областей нашої держави. До складання Військової присяги молоде поповнення проходило підготовку в складі окремого підрозділу на базі одного з аеромобільно-десантних батальйонів полку.

– У цьому зведеному підрозділі вони пройшли курс молодого бійця, ознайомилися з історією нашого полку та традиціями десантних військ. Також з ними проводилися заняття з стройової і повітрянодесантної підготовок, вивчення положень Статутів Збройних Сил України, – розповів заступник командира полку з виховної роботи підполковник Валентин Радик.
Після урочистого ритуалу складання Військової присяги до воїнів-десантників з напутніми словами звернувся начальник штабу підполковник Андрій Ковальчук, який побажав контрактникам якнайшвидше вникнути в процес бойового навчання та функціональні обов’язки.
– До нас рідко приходять випадкові хлопці, у переважній більшості ми маємо справу з людьми, які точно знають чого вони очікують від служби в нашій військовій частині. Лише за останній місяць до нас прийшло на цей вид служби 27 молодих людей і процес відбору в на ні на день не припиняється Скажу відверто – спочатку буде важко, але вже за декілька місяців ви «обживетеся», опануєте первинними навичками за посадою, відчуєте смак армійського життя.
Вже традиційно для таких заходів відбувся міні-брифінг, під час якого батьки мали можливість задати запитання різної тематики керівному складу військової частини. Як розповів підполковник Андрій Ковальчук чимало з них стосувалося розпорядку робочого дня, умов проходження служби, соціальних гарантій тощо.
– Відповідаючи на їхні запитання я, перш за все, робив акцент на тому аби вони усвідомили для чого їхні діти прийшли до нас, що вони будуть тут робити, чого слід очікувати. Я раз по раз, наголошував на тому, що це їхній свідомий вибір, який необхідно прийняти та поважати. Також закликав батьків й надалі брати участь у вихованні своїх дітей, не перекладати ці функції на нас, адже процес формування людини у 18 років лише розпочинається. Також нагадав їм про те, що військова служба за контрактом це не строкова служба і вона має свої певні особливості та підвищену особисту відповідальність за свої вчинки й дії їхніми нащадками.
Після того, як гості частини привітали молодь з прийняттям Військової присяги їм було запропоновано ознайомчу екскурсію територією полку. Зокрема, у супроводі підполковника Валентина Радика вони відвідали нещодавно відкритий гуртожиток на сорок кімнат в якому вже проживають більше двохсот військовослужбовців військової служби за контрактом, побували у типовій казармі однієї з рот аеромобільно-десантного батальйону, побували на заняттях зведеного підрозділу, військовослужбовці якого вдосконалювали виконання елементів наземної підготовки до стрибка на повітрянодесантному комплексі полку.
Майбутній спеціаліст зі зв’язку рядова військової служби за контрактом Ольга Гаврилюк, яка декілька років тому закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю «викладач хімії» про своє рішення стати десантницею розповіла досить лаконічно.
- Хочу, як і чоловік належати до еліти Збройних Сил України, а отримані у виші знання думаю мені у службі знадобляться,
Натомість майбутній кулеметник з міста Шепетівка, Хмельницької області Сергій Войцешук розповів про те, що після закінчення школи закінчив Нетішинський професійний ліцей, в якому опанував професію «електрогазозварювальник».
– Звичайно я шукав роботу за фахом, але без досвіду роботи її знайти не так вже й просто. А про те, що сюди набирають за контрактом я дізнався від своїх друзів, які проходили тут строкову військову службу. Вони і порадили мені приїхати до Львова на співбесіду. Фізичних випробувань не боявся, бо спортом займаюся давно, тож зміг показати під час відбору достойний результат для зарахування мене кандидатом, а після проходження психологічного тестування та співбесіди з командиром я отримав на руки позитивне рішення. А от Михайло Пандяк із Самбірського району, Львівської області про умови набору на військову службу за контрактом у десант дізнався з мережі Інтернет.
– Саме, так – побачив оголошення в Інтернеті, пошукав більше фото та відео- інформації та вирішив випробувати свої сили, адже цій частині, як виявилося, необхідна моя спеціальність «механік», яку я здобув у Львівському автодорожньому коледжі.
Ще один представник Львівщини, щоправда із Старо-Самбірщини, Віталій Бідник, який незабаром вражатиме цілі з гранатомета до підписання контракту закінчив Самбірський технікум економіки та інформатики за спеціальністю «Розробка програмного забезпечення»
– У мене також тут служили друзі строкову службу, багато розповідали про цей полк, навчання, клімат. А ще коли я вчився в технікумі з нами зустрічалися представники місцевого військкомату, які розповідали нам про новий вид служби в Збройних Силах – за контрактом. Їхня інформація мене зацікавила і я також вважаю, що в армії мій цивільний фах стане у нагоді.
Слід відзначити, що нова когорта військовослужбовців військової служби за контрактом 80-го окремого аеромобільного полку вирізняється помітно високим рівнем здобутих на «гражданці» рівнем освіти та мотивацією на військову службу в Збройних Силах України. А те, як молоді люди з наполегливістю долають усі попередні етапи відбору до еліти нашої армії вщент ламає стійке упередження про те, що українська молодь є пустою та загубленою.

Підполковник Віталій Іванов.
Фото автора.

admin

Коментарі :


12.08.2013 22:34 беркут

типирь скакати з парашута будуть за свої гроші, одіватися тоже бо гроши в армії є лем на цвітной фото для реклами на армію яка лем здатна фотографуватися! ПОЗОР!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат