Чехи переказали на школу у Колочаві 150 тис. чеських крон

admin 29.07.2013 10:59 ПОДІЇ

Закарпаття відкриває нові горизонти співпраці з Чеською Республікою. До неї долучився і Пардубицький   край, розташований в історичних областях Богемія і Моравія, на північному сході Чехії.

Під час поїздки в Міжгірську Колочаву Пардубицькі   побратими вирішили переказати   через міжнародний благодійний фонд “ВІЗа” 150 тис. чеських крон на облаштування сучасного   класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ст..   та на придбання   4 проекторів із комп’ютерним устаткуванням .

-Перша думка   в наших друзів була облаштувати шкільну їдальню. Потім, порадившись, вони вирішили зробити сучасний хімічний   кабінет з тим, аби з нового навчального року юні колочавці мали змогу факультативно вивчати конкретний предмет, а також   чеську мову, - розповідає   Колочавський сільський голова Василь Худинець.
17-18 серпня на   17 –му фестивалі закарпатських співанок, етнографічних традицій, опришківської романтики, що приурочений пам»яті останньому опришку Карпат Миколі Шугаю,   серед гостей і запрошених можна буде побачити й представників   офіційних делегацій та аматорських колективів із братньої Словаччини, Чехії, у т.ч. Пардубовецького краю та   міста Семіли.  

Під час офіційної частини самоврядна влада Колочави   має намір відзвітувати   про хід   реалізації спільних проектів і поділитись планами на перспективу .


Прес-служба облради

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат