"Собаче" питання   в Ужгороді вирішать австрійці

admin 26.07.2013 12:24 ПОДІЇ

Сьогодні влада Ужгорода підписує всі документи, необхідні для реалізації закордонного благодійного проекту. Про встановлення контакту з нашою мерією і налагодження з нею співпраці “4 лапи” повідомили ужгородським зоозахисникам.

Австрійці вирішуватимуть питання безпритульних тварин в Ужгороді вже за два тижні
Про можливість вирішення проблеми чотирилапих безхатченків в Ужгороді австрійською організацією “4 лапи” “Зелене Закарпаття” інформувало ще минулого тижня. Тоді ситуація цілковито залежала від згоди Віктора Погорєлова вийти на контакт із “4 лапами” та допомогти в організації їхньої роботи.

Сьогодні Віра Романова, голова зоозахисної організації «Допоможи другу», каже, що за телефонним повідомленям австрійців, договори з ужгородською владою на завершальній стадії підпису і наразі вирішуються терміни проведення роботи. За попередньою інформацією «4 лап», благодійний проект стартує 5-6 серпня і планується до повної реалізації за 10-14 днів.

Для місця проведення роботи виділена територія ужгородського «Комунтранса». Тут, за словами Віри Романової, проводитимуть операції тварин та утримуватимуть добу-дві до повного їх одужання.

Попри безпритульних, австрійці погодилися простерилізувати тварин малозабезпечених господарів. Як буде організовуватися така масштабна робота і чи вкладуться закордонні волонтери у заплановані для її виконання терміни, наразі невідомо. Зоозахисниця зазначає, що лише Ужгородом, за інформацією його мерії, гуляє близько тисячі собак. Скільки ж котів – взагалі невідомо. Австрійського ветеринарного персоналу навідається у місто з 10 осіб. Тож «Допоможи другу» сьогодні надіються на підтримку всіх місцевих зоозахисників і небайдужих ужгородців: у наданні транспорту для перевезення тварин, у їхньому відлові та догляді у післяопераційний період. Зрештою, це в інтересах самих містян: проблема безпритульних собак в Ужгороді в числі найактуальніших.

Джерело: Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


27.07.2013 14:28 Снайпер плюс Дрогобич

Я опускаю голову перед вами Ужгородцями в знак пошани і поваги до вас всіх за вирішення питання про четвероногих друзів!Дякую,що ужгородці такі доброзичливі люди!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат