Як реформувати місцеве самоврядування

admin 24.07.2013 15:20 ПОДІЇ

У приміщенні Нижньоапшанскої сільради проводилось засідання круглого столу щодо обговорення проекту Концепції стратегії реформування місцевого самоврядування   в Україні, побудова спроможних територіальних громад, побудова публічної влади субрегіонального (районного) та регіонального рівня   за участі начальника агропромислового розвитку Юрія Оприша, заступника голови Нижньоапшанскої сільради Юрія Пашку, голови Топчинської сільради Михайла Дана, виконуючого обов’язки голови Глубокопотіцької сільради Івана Крец та   депутатів місцевих рад.

Зокрема, начальник відділу агропромислового розвитку державної адміністрації Юрій Оприш розповів про «Концепцію стратегії реформування місцевого самоврядування в Україні» та основні моменти проекту Концепції
      Сталий розвиток місцевого самоврядування залежить від достатнього фінансування, тому власні повноваження органів місцевого самоврядування мають бути на сто відсотків підтверджені матеріальною основою з чітким обґрунтуванням механізму формування місцевих бюджетів.
Але, реформу слід проводити комплексно, вносячи відповідні зміни до законодавчих та нормативних документів, що стосуються повноважень органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій. На найвищому рівні відповідні ефективні зміни ініціює Президент України.
Учасники обговорення дійшли висновку, що в Концепції не визначений механізм повсюдності та субсидіарності місцевого самоврядування, а саме: яким чином на нижній рівень влади будуть надані повноваження для поліпшення якості адміністративних та соціальних послуг. Загальні збори громадян не надають послуги населенню, послуги надаються посадовими особами місцевого самоврядування. Але на сьогодні у сільській місцевості є дефіцит фахівців з відповідною освітою для роботи в місцевих радах та низький рівень оплати їх оплати праці.
Таким чином, всі присутні дійшли до висновку, що реформування необхідно проводити комплексно, послідовно вносити зміни до діючого законодавства щодо повноважень органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій.

Тячівська РДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат