Стягнення необгрунтованої плати за послуги обернулося штрафними санкціями

admin 23.07.2013 16:02 ПОДІЇ

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало КП «Архітектурно-планувальне бюро» Ужгородської міської ради на 18 тис. грн за зловживання монопольним становищем.

Як встановило Відділення, підприємство встановило та стягувало необґрунтовану плату за послугу з видачі інформаційної довідки по нормативно-грошовій оцінці земельної ділянки стосовно її функціонального та цільового використання (надалі – Довідка).
За оформленням такої Довідки звертались споживачі, яким потрібно було отримати витяг з технічної документації про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки. Такий витяг надається безкоштовно управлінням Держземагенства в Ужгородському районі Закарпатської області на підставі вищезазначеної Довідки.

Вимогу в отриманні вищезазначеної Довідки Управління мотивувало тим, що в супереч законодавчим вимогам, технічна документація про нормативно-грошову оцінку земельних ділянок м.Ужгорода в розпорядженні управління – відсутня.

Довідку можна було отримати виключно у КП «АПБ», оскільки саме йому Ужгородською міською радою делеговані такі повноваження, та в його розпорядженні є матеріали по нормативно-грошовій оцінці земель м.Ужгорода (технічна документація про нормативно-грошову оцінку).

При визначенні розміру штрафних санкцій враховано, що відповідач визнав та припинив порушення.

Прес-служба Закарпатського обласного територіального відділення   Антимонопольного комітету України

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат