Закарпатське товариство постачає овочі відомій групі компаній

admin 22.07.2013 11:32 ПОДІЇ

Наприкінці тижня в.о. голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо відвідав із робочим візитом одне із фермерських господарств Мукачівського району, а саме Ракошинську філію СТОВ «Шевченко».

Товариство працює на території Ракошина з 2004 року та постачає овочі групі компаній «Верес».
- Коли ми   з київськими колегами вперше потрапили на цю територію та побачили ті чагарники, що були тут, кияни просто не повірили, що тут можна щось робити і починати якусь справу, - згадує директор товариства Йосип Пилипанинець.
Натомість нині господарство займає понад 200 га землі та практично немає аналогів у всій області. Тут на відкритому ґрунті (саме ця особливість і відрізняє його від решти господарств, які спеціалізуються на тепличних овочах) вирощують огірки, гіркий перець, часник, хрін, а з цього року, як експеримент, засіяли буряки. У середньому із одного гектара поля збирають 202 ц урожаю, що, як відзначають фермери, є дуже хорошим показником. Більшість овочів надходить на консервні заводи. Окрім того, їх безкоштовно роздають у прилеглі монастирі та дитячі будинки.
Наразі на господарстві працює 270 людей. Щодня їх на автобусах звозять із прилеглих сіл. Середньорічна заробітна плата працівників - 2300 гривень.
- Приємно бачити, що нині на Закарпатті можуть процвітати подібні господарства, - відзначив в.о. голови ОДА краю Ігор Свищо. – Аграрна галузь наразі є чи не найголовнішим напрямком розвитку для нашого краю. І сьогодні, коли Президент України Віктор Янукович акцентує особливу увагу на необхідності створювати належні умови для розвитку сільських населених пунктів, ми повинні докласти усіх зусиль, щоб зробити роботу подібних фермерських господарств   максимально простою та продуктивною.

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат