Про перевертнів у погонах і честь мундира

19.07.2013 16:18 ПОДІЇ

Головний   міліціонер Закарпаття Василь Варцаба розповів журналістам, чим живе сьогоднішня міліція і як вичистити її ряди від перевертнів


Свою зустріч генерал розпочав з сухої статистики стану   криміногенної ситуації в області та основні результати оперативно-службової діяльності ОВС Закарпаття за 6 місяців 2013 року.

До органів внутрішніх справ області надійшло 29 805 (проти 24 181 торік) заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, які зареєстровано в Єдиному обліку. За ними зареєстровано 6395 (2012 р. — 3537) кримінальних правопорушень. Рівень злочинності на 10 тис. населення становить 51 злочин (2012 р. — 28,4). Зростання злочинності пов’язане зі змінами законодавства, зокрема порядком реєстрації злочинів за новим КПК.

Зареєстровано 1563 (2012 р. — 1397) особливо тяжких та тяжких кримінальних правопорушень. Неповнолітніми або за їх участю вчинено 208 злочинів проти 237 торік.

Зареєстровано 10 кримінальних правопорушень з ознаками умисних вбивств та замахів, 5 кримінальних правопорушень за фактами спричинення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, 7 кримінальних правопорушень за фактами згвалтувань, 7 розбійних нападів, 87 грабежів.

Варто зазначити, що наразі Закарпатська міліція вийшла на третє місце з ефективності роботи в Україні. Коли генерал Василь Варцаба сім місяців тому був призначений начальником УМВС, то наша міліція була на 19-му місці в Україні.

Торкнувся генерал і останніх подій у Врадіївці на Миколаївщині, де, як відомо, тамтешні міліціонери згвалтували та побили жінку, після чого стався громадський протестний резонанс. Таких міліціонерів сам Варцаба назвав «виродками». «В органах міліції працює 280 тисяч чоловік. Інколи в одній родині бувають проблеми з кимось із її членів, а коли мова йде про таку велику кількість особового складу, то контролювати це не зовсім легко», — сказав генерал Варцаба. З його слів, відчувається кадровий голод, бо йти працювати на важку роботу за 1600 грн. в місяць мало хто погодиться.

Тим не менше, після подій у Врадіївці від керівництва обласного УМВС в кожен райвідділ міліції будуть направлені координатори, які контролюватимуть стан особового складу в районах. Перевертні в погонах будуть вираховуватися і каратися. Загалом же в органах міліції працюють достойні й сильні люди. Люди, які щодня ризикують власним життям та здоров’ям, коли виконують свій обов’язок з охорони порядку та законності. Тільки в Закарпатті від рук злочинців загинули 14 міліціонерів.

Василь Варцаба також розповів про підпали автомобілів. Однозначно, підпалами займається не одне якесь злочинне угруповання, а вони носять стихійний характер. Дехто комусь за щось мститься, а деколи хтось має намір відшкодувати собі страховку. Однак підпал автівки начальника УБОЗу має характер помсти. Вже є підозри щодо замовників і виконавців. Це певна помста і незабаром злочинці будуть виявлені.
Що стосується підпалу машини активіста «Дорожнього контролю», то тут однозначна провокація. Порушено справу, однак коло підозрюваних може бути дуже велике, бо, зі слів Варцаби, людина, якій спалили машину, сама тричі судима.

Ну і кілька слів про суди. Міліція розслідує злочини і виявляє злочинців, однак часто суди занадто до них лояльні. Так сталося і днями, коли суддя в Хусті звільнив злочинців, які вкрали автівку і накинулися на міліціонерів із битками. Це той самий суддя, який з якогось дива звільнив газовика Нагірного, котрий машиною вбив жінку з дитиною.

ТЕГИ : Василь Варцабамвс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат