"Закарпатгаз" від початку року вчинив 270 грубих порушень

admin 15.07.2013 14:53 ПОДІЇ

З початку 2013 року в роботі ПАТ «Закарпатгаз» виявлено понад 270 грубих порушень. Протягом першого півріччя на території області сталося 6 аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті, внаслідок   яких 7 осіб були травмовані (2 аварії трапилися під час використання зрідженого газу).

Про це повідомили під час чергового планового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та   надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації   Ігоря Свищо.

Найбільш характерними порушеннями були недотримання графіків планово-технічного обслуговування систем газопостачання житлових будинків та комунально-побутових об’єктів, комплексного приладного обстеження підземних газопроводів; відсутність достатнього контролю за одоризацією газу у газових мережах; невжиття працівниками товариства заходів з відключення самовільно встановлених або встановлених з порушеннями газових приладів тощо. Більше того, на підприємстві відсутній системний підхід до вирішення вказаних та багатьох інших проблем. Аж ніяк не сприяє виправленню ситуації й недостатній рівень підготовки інженерно-технічних працівників і робітників технічних служб.

Серйозне занепокоєння наглядовців викликає стан обслуговування димових і вентиляційних каналів,   існуюча система постачання населення області зрідженим   газом.
Наслідком обговорення, в якому активну участь взяв заступник голови комісії – начальник   теруправління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Михайло Саварин, стало прийняття низки рішень, спрямованих на підвищення безпеки газопостачання населення області. Райдержадміністрації, міськвиконкоми, ПАТ «Закарпатгаз» повинні забезпечити проведення спеціалізованими організаціями у повному обсязі планово-технічного обслуговування систем газопостачання комунально-побутових об’єктів, багатоквартирних та індивідуальних житлових будинків згідно графіків, робіт з перевірки димових та вентиляційних каналів, значно посилити контроль за їх виконанням; у разі виявлення самовільно встановлених, або встановлених з порушенням, у т.ч. індивідуальних газобалонних установок, негайно вживати відповідних заходів реагування;   забезпечити здійснення контролю щодо недопущення самовільного втручання мешканців у інженерні мережі тощо.

Прийнято також рішення заслухати звіт керівників ПАТ «Закарпатгаз» з обговорюваного питання під час наступного засідання комісії, – повідомили в Територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Закарпатській області.  

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат