Близький до Балог секретар Мукачівської єпархії УПЦ МП Петро Мурник зник з церковними грошима

admin 03.07.2013 11:38 ПОДІЇ

Закарпатські ЗМІ повідомили шокуючу (на перший погляд) новину – зник секретар Мукачівської єпархії УПЦ МП Петро Мурник. Про це, ніби,   повідомляють самі віряни, які вже кілька місяців як втратили зв'язок протоієреєм.  

«Вірники взагалі сумніваються, чи шукає хтось Петра Мурника, оскільки інформації про його місцезнаходження нема жодної. У Мукачівській єпархії поки не коментують ситуацію з зникненням Петра Мурника.   Жодної офіційної інформації нема і з міліції: там зауважили, що заяву про зникнення ніхто не подавав», -- пишуть ЗМІ.
Однак, з коментарів стало відомо, що Мурник не просто зник, а мав з собою крупну суму грошей. Це гроші, які він збирав з вірників.
Ось дещо з коментарів:
«Він виїхав за межі України ще перед Пасхою. Навіть уже новий секретар обраний. А про кошти це правда! Хоча перша причина була – поїхав на лікування до Німеччнини, а тепер уже версія що в Угорщині, ясно що до України йому зазь, бо гроші великі набрав».
«Петро зник не просто так. Гроші украв десь півтора лімона зелених!!! І касу " потяг" з єпархії і від св"ященників назичив тіпа під Владику Феодора! Кажуть від " Колоска" заціпив 50000 штук. Короче розвів народ на капусту і з тьолков змотався чи то у Росію, чи то у теплі краї:))) так кажуть люди:)))))».
Скоріше за все, те, що Мурник втік з церковними грошима є правдою, бо Мукачівська Єпархія вже відсторонюється від свого секретаря. "На даний час Петра Мурника знято з посади секретаря Мукачівської єпархії УПЦ МП, з забороною у служінні. Більше нічого не можу вам сказати" - повідомив прес-секретар Мукачівської єпархії Олександр Монич.
Варто нагадати, що Мурник був близьким до Балог уже досить давно. Був він з Балогами ще на відкритті пам’ятника Духновичу в Мукачеві 2007 року. Він також разом з головою облради Іваном Балогою їздили вітати протоієрея Чулея в квітні 2012 року, тоді ж був разом з Іваном Балогою на зустрічі в облраді перед Пасхою.
У той же час щойно сам Віктор Балога у себе на сторінці у «Фейсбук» написав, що зустрічався з Блаженнішим Володимиром. Сказав лише, що буде щось робити   для побудови Єдиної Помісної Української Православної Церкви, але жодного слова не сказав, чи обговорював з Володимиром скандал із зникненням церковника Мурника з крупною сумою грошей.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат