Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 28.06.2013 07:00 ПОДІЇ

Сьогодні п’ятниця, 28 червня. Релаксуйте за чашечкою свіжозвареної кави і приймайте світ таким, яким він є. Нехай буденні невдачі не псують вам настрій, а навпаки – спонукають до нових звершень. Пам’ятайте що щастя поруч, треба не лінуватися розгледіти його. Гарних вихідних вам, смачного кавування і бажаних людей поруч!

Цитата дня:   На жаль, все добре ми усвідомлюємо лише із запізненням. Живемо в тузі за минулим і у страху перед майбутнім. Де завгодно, тільки не в сьогоденні.   (Е. М. Ремарк)


28 червня 2013 року в Ужгороді температура повітря 18-21°. Хмарна погода протримається увесь день. Нічний дощ до ранку стихне. Удень та ввечері він йтиме знову, щоправда з меншою силою.
Народний прогноз погоди
: У цей день вшановується пам'ять мучеників Віта (Фіта) і Модеста. Святому Модесту моляться, коли хворіє худоба. У народі говорили, що на Віта соловей замовкає. Наші пращури помітили, що "Дощ на Фіта - погано для жита". За прикметою, день 28 червня бажано сонячний, оскільки у разі дощової погоди у домі буде розлад і сварки. У минулі часи примітили, якщо під час сходу сонця стоїть духота - до негоди.



За православним календарем 30 червня ІМЕНИНИ відзначають Оверкій, Аетий, Ананія, Йосип, Исаак (Исаакий), Исмаил, Кирило, Климент, Мануїл, Никандр, Микита, Пелагія (Пелагия), Пиор, Савел, Филонид, Шалва.


Сьогодні також:
•   Україна День Конституції України (1996)



Цей день в історії

1635 — на Карибських островах засновано французьку колонію Гваделупа
1644 — актор мандрівної трупи Жан Батист Поклен вперше вийшов на сцену під псевдонімом Мольєр. Своє нове ім'я він згодом прославив як драматург
1648 — початок експедиції Семена Дежньова, в ході якої був відкритий Північний морський путь
1651 — почалася битва під Берестечком між козаками Богдана Хмельницького і польською армією короля Яна Казимира



Що сьогодні і на вихідних буде в Ужгороді та краї

Мистецький центр «Галерея Ілько» (вул. Кошицька, 28)
30 червня — вечір інтуїтивної музики у виконанні Tokar/Balog Duo. Поч. о 19.00.


«Доміон»
До 4 липня — «Форсаж — 6». Поч. о 12.00, 14.10, 20.10 та 22.20. «Істальгія». Поч. о 16.20 та 18.20.

«Перемога» (Мукачево)
До 30 червня — «Університет монстрів»-3D. Поч. о 10.00, 11.45, 15.15, 18.45. «Ефект колібрі». Поч. о 13.30, 20.30. «Земля після нашої ери»-2D. Поч. о 17.00, 22.10.

Облмуздрамтеатр
30 червня — «Бременські музиканти». Поч. о 12.00. «Пограбування опівночі». Поч. о 18.00.

«Бавка» (пл. Театральна)
30 червня — закриття 32-го театрального сезону. Прем’єра вистави «Попелюшка» (Тамара Габбе за мотивами казки Шарля Перро). Поч. об 11.00 та 13.00.

Ужгород (старт неподалік Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору)
29 червня — велопробіг із відвіданням храмів Ужгорода та району. Поч. о 8.15.

Лисичово, Іршавський район
29—30 червня — фестиваль ковальського мистецтва «Гамора».

Ужгород, пл. Театральна
30 червня — Шостий Закарпатський Парад наречених.

Дійда, Берегівський район
28—30 червня — Всеукраїнський етнофестиваль «USP».

Стужиця, Великоберезнянський район (Ужанський НПП)
30 червня — фестиваль «Молочна ріка».

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Художній музей імені Бокшая
Виставки «Зачаровані Карпатами» (Закарпатська школа живопису із фондів музею) та виставки, присвяченої 1025-й річниці Хрещення Русі «Сакральне мистецтво Закарпаття».
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Галерея «Ужгород»  
Виставка словацького архітектора Людвига Оелшлегера.
Галерея працює з 11.00 до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки музею:
Тимчасова виставка «Історія фотосправи на Закарпатті».
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Виставка відділу природи «Самоцвіти з фондових зібрань музею».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 18.00.  

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки

Овен. Сьогодні вам слід бути подалі від суєти і масового скупчення людей. Провокації конфліктів можуть підстерігати вас в найнесподіваніших місцях. Проявіть терпимість і змиріться з недоліками оточуючих. Доля випробовує вас на міцність, тому слід чинити розсудливо. Від екстремальних розваг і невиправданого ризику вам слід відмовитися.
Телець. У першій половині дня займіться прибиранням і наведенням порядку вдома. Вам слід гармонізувати свій простір і позбутися зайвих предметів. На місце даремних речей прийдуть нові, які принесуть вам радість і процвітання. У другій половині дня варто відвідати літніх родичів. Ваше душевне тепло і увага дуже важливі для самотньої людини.
Близнюки. Вранці варто остерігатися побутових конфліктів і сімейних суперечок. Вам краще відразу знайти лояльне рішення, яке стосується інтересів партнера і ваших. Від далеких поїздок вам варто відмовитися, інакше на вас чекають клопоти та розтрати. У другій половині дня постарайтеся уникати гучних місць. Сьогодні вас можуть підстерігати спокуси і авантюри, які завдадуть шкоди. Займіться самоосвітою або освоєнням нових знань.
Рак. Перша половина дня буде вдалою для шопінгу та покупки подарунків. Порадуйте близьких своєю щедрістю, виконавши заповітні бажання. Поїздки будуть вдалими і принесуть приємні враження. Спілкування з незнайомою особою відкриє для вас таємницю минулого. У другій половині дня вам слід обережно ставитися до покупки продуктів, є ризик отруєнь.
Лев Сьогодні на вас чекає спілкування з людьми, які викликають неприємні спогади. Постарайтеся подолати свої емоційні блоки і забути образи минулого. Навчившись контролювати свої емоції, ви отримаєте умиротворення. У другій половині дня вам слід зайнятися домашньою роботою. Не варто відкладати вирішення господарських питань, зробіть все сьогодні.
Діва. День буде насичений приємними враженнями від спілкування з цікавими людьми. Не бійтеся розкривати душу незнайомій людині. Доля посилає вам наставника, який допоможе розібратися в собі. У другій половині дня приділіть час сім'ї і дітям. Ви отримаєте заряд бадьорості від спілкування з природою. Влаштуйте вечерю або пікнік на свіжому повітрі.
Терези Сьогодні ви сміливо можете зайнятися домашньою роботою, яку давно відкладали. Обов'язково полагодіть усі несправності сантехніки, інакше на вас можуть чекати проблеми. У другій половині дня вам краще відмовитися від спілкування з родичами. Сімейні конфлікти можуть вивести вас із рівноваги. Увечері краще всього вирушити в гості до старих друзів.
Скорпіон Сьогодні вам краще усамітнитися і провести час далеко від міської суєти. Плавання і активний відпочинок на природі відновлять ваші сили. У другій половині дня випадкове знайомство може перерости в міцні ділові стосунки. Навчіться довіряти людям, покладаючись на свою інтуїцію. Увечері сходіть у кінотеатр або на концерт, щоб отримати позитивні емоції.
Стрілець. Перша половина дня принесе ряд конфліктних ситуацій. Вам варто відмовитися від намічених планів, щоб не потрапити в дурне становище. Варто серйозно поговорити з партнером і з'ясувати причину розбіжностей. Вам доведеться попрацювати над собою, щоб утримати гармонію у стосунках. Зробіть романтичний сюрприз коханій людині, щоб розрядити атмосферу.
Козеріг День вдалий для поїздок і романтичних подорожей. Не варто нічого планувати, нехай все йде своєю чергою. У другій половині дня на вас чекає зустріч зі старим другом. Не варто обмежуватися гарними стосунками, ви маєте можливість отримати надійного партнера. Вечір проведіть у романтичній атмосфері з коханою людиною.
Водолій. Сьогодні вам слід подбати про відновлення сил організму. Відпочивайте більше, не навантажуйтеся домашньою роботою. Зустріч із друзями дозволить вам відволіктися. Прислухайтеся до порад близьких людей, ваші сумніви і страхи абсолютно безпричинні. Вечір проведіть у приємній атмосфері гарного ресторану.
Риби День принесе непередбачувані ситуації, які порушать ваші плани. Близькій людині знадобиться ваша допомога і участь у вирішенні проблеми. Тільки ваш життєвий досвід і рішучість допоможуть впоратися з ситуацією. У другій половині дня постарайтеся зняти емоційне напруження. Веселощі в компанії друзів - це те, що вам потрібно.


А зараз — усміхніться :)


Жінка купує на базарі десять півнів і одну курку.
Продавець їй каже:
- Треба навпаки: десять курей і одного півня.
вона:
- Хай хоч їй пощастить! ..



Україна має друге місце з корупції лише тому, що дала хабара, щоб не опинитися на першому.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат