Міністерство аграрної політики виділило 7 млн. грн. Солотвинському солеруднику

admin 25.06.2013 21:36 ПОДІЇ

Кабмін доручив аграрному відомству виділити 7 млн грн на фінансування програми "Ліквідація та екологічна реабілітація території впливу гірничих робіт держпідприємства "Солотвинський солерудник" Тячівського району Закарпатської області".

Відповідне розпорядження №432-р "Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених для Міністерства аграрної політики та продовольства на 2013 рік" від 19 червня розміщено на сайті уряду.
Як повідомлялося, в смт Солотвиному через деформацію земної поверхні відбуваються карстові провали, що створює загрозу для життя людей.
За інформацією ZAXID.NET, Кабмін на засіданні 4 березня 2013 року ухвалив рішення закрити ДП "Солотвинський солерудник", щоб уникнути екологічної катастрофи.
Протягом 1998-2007 років експлуатація гірничих виробок на ДП "Солотвинський солерудник" здійснювалася в аварійному режимі, а з 2007-го добувні роботи фактично зупинено. Різке збільшення припливу підземних вод та активний розвиток техногенного карсту призвели до істотного погіршення навколишнього середовища та порушення безпеки промислових і житлових об'єктів смт Солотвиного.
На ліквідацію та екологічну реабілітацію території впливу гірничих робіт ДП "Солотвинський солерудник" протягом семи років передбачається виділити 339 млн грн. У держбюджеті 2013 року на фінансування цієї програми передбачено 17,65 млн грн.
ДП "Солотвинський солерудник" створено 2006 року. Здійснює видобування солі, оптову торгівлю морепродуктами та провадить діяльність у сфері громадського харчування. Його дочірні підприємства – Асоціація підприємств "Верховина" (Хуст Закарпатської обл.), Асоціація підприємств і організацій соледобувної промисловості України "Укрсіль" (Київ).

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат