У Закарпатському пункті тимчасового розміщення біженців найбільше вихідців із Афганістану

Людмила Федоришина, фото автора 21.06.2013 14:30 ПОДІЇ

У рамках відзначення Всесвітнього дня бі­жен­ців у пунк­ті тимчасового розміщення біженців у Закар­пат­ській області провели традиційний День відкритих дверей. Ігор Михайлишин, начальник ГУ Державної міграційної служби в Закарпатській області, привітав мешканців закладу та вручив подарунки наймолодшим.

Заступник ди­ректора ПТРБ в Закарпатській області Петро Росола повідомив, що на сьогодні в закладі проживають 53 особи з семи країн світу, серед них 21 дитина. Найбільше вихідців із Афганістану та Сомалі. За словами Ігоря Михайлишина, особи, які проживають у закладі, перебувають повністю на забезпеченні держави: «Люди не від добра втекли зі своїх країн. Це їхній біль і ми намагаємося їх захистити, надати допомогу і підтримку в Україні. Головне завдання нашого управління — допомогти біженцям інтегруватися в наше суспільство». Саме тому в пункті приділяють увагу вивченню української мови, історії, культури.

На харчування мешканців ПТРБ незалежно від віку передбачено 15 грн. на добу. Адміністрація намагається закуповувати харчі, з яких можна приготувати традиційні страви, притаманні тій країні, звідки людина втекла.

Детальніше про долі людей, які, тікаючи зі своїх країн, опинилися в Україні, читайте у наступних статтях.

Людмила Федоришина, фото автора

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат